iltasyazilim
FD Üye
Bereketin Tatlı Aşı: AŞURE
Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü'dür Muharrem ayı boyunca evlerde aşure pişirilmesi de adettendir Bu yıl, geleneksel Aşure Günü dokuz Şubat'a rastlıyor Biz de her yıl olduğu gibi bu geleneği yaşatmak adına güzel aşurelere
Bide aşure tarifi werelim
KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 300 ( 5 saat ) dk
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
15 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 portakal
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Bide hazırlayalım dimi
Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın Sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz
Hani Resmi Hani
Benim canım çektide bu konu kitlencekmi wede kim kitlicek çok merak ediom Bakalım artık o kadar tereddütlü açıomki ama
Afiyet olsun aşuremis mübarek olsun dileğim içimde kalmasın en asından
Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü'dür Muharrem ayı boyunca evlerde aşure pişirilmesi de adettendir Bu yıl, geleneksel Aşure Günü dokuz Şubat'a rastlıyor Biz de her yıl olduğu gibi bu geleneği yaşatmak adına güzel aşurelere
Bide aşure tarifi werelim
KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 300 ( 5 saat ) dk
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
15 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 portakal
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Bide hazırlayalım dimi
Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın Sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz
Hani Resmi Hani
Benim canım çektide bu konu kitlencekmi wede kim kitlicek çok merak ediom Bakalım artık o kadar tereddütlü açıomki ama
Afiyet olsun aşuremis mübarek olsun dileğim içimde kalmasın en asından