iltasyazilim
FD Üye
Bereketli İçsiz Kete (48 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*1 5 yemek kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta(akları hamura sarıları üstüne)
*34 su bardağı sıvı yağ
*88 5 su bardağı un
*Hamuru açmak için 1 su bardağı un
*Hamura sürmek için 225 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
*Üzerine serpmek için susam ve çörek otu
*
Bereketli İçsiz Kete (48 Adet) Tarifi Yapılışı Biz içsiz sevdiğimiz için ben un kavurup koymuyorum Açma gibi kat kat seviyoruz ailecek Bu ölçülerden 48 tane kete elde ediliyor
Önce 6 bardak unu yoğurma kabına alıp havuz yapalım Ortasına mayayı ufalayıp üzerine şeker, süt ve suyu ekleyelim ve 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım Ele hafif yapışan kıvamdayken un eklemeyi bırakalım Ben 8 5 bardaktan biraz fazla ekledim 1 saat üzerini kapatıp mayalandıralım Süre dolunca önce yağı eritelim Sonra hamuru rulo yapıp 12 parçaya ayıralım Bir bezeyi açıp üzerine yağ sürelim ve aralarındaki kuru kat yerlerini de yağlayarak kare olacak şekilde katlayalım 2 bezeyi de aynı şekilde yapalım 3 bezeyi açıp yağ sürdükten sonra diğer 2 hamuru içine koyup katlayalım ve kare haline getirelim Üzerine bez örtüp 10 dakika dinlendirelim Bu arada diğer 3’lüyü açabiliriz Dinlenen hamuru tekrar tezgaha alıp merdane ile 1 cm kalınlığında inceltip 12 parçaya keselim Her parçayı yağlayıp uçlarını içe katlayıp kare şekil verelim Tepsiye dizelim 10 dakika tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarılarını sürüp susam ve çörek otu serperek 190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirelim Sıcaklığı gittikten sonra buzluğa kaldırıp ihtiyaç oldukça çıkardığınızda tazeliğini koruyor Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*1 5 yemek kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta(akları hamura sarıları üstüne)
*34 su bardağı sıvı yağ
*88 5 su bardağı un
*Hamuru açmak için 1 su bardağı un
*Hamura sürmek için 225 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
*Üzerine serpmek için susam ve çörek otu
*
Bereketli İçsiz Kete (48 Adet) Tarifi Yapılışı Biz içsiz sevdiğimiz için ben un kavurup koymuyorum Açma gibi kat kat seviyoruz ailecek Bu ölçülerden 48 tane kete elde ediliyor
Önce 6 bardak unu yoğurma kabına alıp havuz yapalım Ortasına mayayı ufalayıp üzerine şeker, süt ve suyu ekleyelim ve 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım Ele hafif yapışan kıvamdayken un eklemeyi bırakalım Ben 8 5 bardaktan biraz fazla ekledim 1 saat üzerini kapatıp mayalandıralım Süre dolunca önce yağı eritelim Sonra hamuru rulo yapıp 12 parçaya ayıralım Bir bezeyi açıp üzerine yağ sürelim ve aralarındaki kuru kat yerlerini de yağlayarak kare olacak şekilde katlayalım 2 bezeyi de aynı şekilde yapalım 3 bezeyi açıp yağ sürdükten sonra diğer 2 hamuru içine koyup katlayalım ve kare haline getirelim Üzerine bez örtüp 10 dakika dinlendirelim Bu arada diğer 3’lüyü açabiliriz Dinlenen hamuru tekrar tezgaha alıp merdane ile 1 cm kalınlığında inceltip 12 parçaya keselim Her parçayı yağlayıp uçlarını içe katlayıp kare şekil verelim Tepsiye dizelim 10 dakika tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarılarını sürüp susam ve çörek otu serperek 190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirelim Sıcaklığı gittikten sonra buzluğa kaldırıp ihtiyaç oldukça çıkardığınızda tazeliğini koruyor Afiyet olsun