Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bereketli İçsiz Kete (48 Adet)

Bereketli İçsiz Kete (48 Adet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bereketli İçsiz Kete (48 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*1 5 yemek kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta(akları hamura sarıları üstüne)
*34 su bardağı sıvı yağ
*88 5 su bardağı un
*Hamuru açmak için 1 su bardağı un
*Hamura sürmek için 225 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
*Üzerine serpmek için susam ve çörek otu

*
Bereketli İçsiz Kete (48 Adet) Tarifi Yapılışı Biz içsiz sevdiğimiz için ben un kavurup koymuyorum Açma gibi kat kat seviyoruz ailecek Bu ölçülerden 48 tane kete elde ediliyor
Önce 6 bardak unu yoğurma kabına alıp havuz yapalım Ortasına mayayı ufalayıp üzerine şeker, süt ve suyu ekleyelim ve 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım Ele hafif yapışan kıvamdayken un eklemeyi bırakalım Ben 8 5 bardaktan biraz fazla ekledim 1 saat üzerini kapatıp mayalandıralım Süre dolunca önce yağı eritelim Sonra hamuru rulo yapıp 12 parçaya ayıralım Bir bezeyi açıp üzerine yağ sürelim ve aralarındaki kuru kat yerlerini de yağlayarak kare olacak şekilde katlayalım 2 bezeyi de aynı şekilde yapalım 3 bezeyi açıp yağ sürdükten sonra diğer 2 hamuru içine koyup katlayalım ve kare haline getirelim Üzerine bez örtüp 10 dakika dinlendirelim Bu arada diğer 3’lüyü açabiliriz Dinlenen hamuru tekrar tezgaha alıp merdane ile 1 cm kalınlığında inceltip 12 parçaya keselim Her parçayı yağlayıp uçlarını içe katlayıp kare şekil verelim Tepsiye dizelim 10 dakika tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarılarını sürüp susam ve çörek otu serperek 190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirelim Sıcaklığı gittikten sonra buzluğa kaldırıp ihtiyaç oldukça çıkardığınızda tazeliğini koruyor Afiyet olsun
 

Similar threads

Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 5 su bardağı sıvı yağ *1 adet yaş maya *2 adet yumurta (Sarısı üzerine) *1 5 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı tuz *Aldığı kadar un Arasına sürmek için *250 gram margarin veya tereyağı Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Cevizli Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *Aldığı kadar un İçi harcı için; *1 su bardağı un *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı ceviz içi Arası için; *200 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler *2 yumurta akı (sarısı üzerine) *2 su bardağı ılık süt *2 paket yaş maya *1 su bardağı sıvı yağ *1 çorba kaşığı tuz *1 çorba kaşığı nişasta *4 çorba kaşığı şeker *Alabildiğine un ARA KATLAR İÇİN; *1 paket margarin *1 çorba kaşığı tahin AÇMAK...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Cevizli Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 su bardağı ılık süt *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı şeker *Un Arasına sürmek için; *1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı İç malzemesi; *1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı su *1 tane yaş maya *1 yemek kaşığı sirke *2 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz *Aldığı kadar un *2 tane yumurta ( sarısı yüzüne akı içine ) Hamura sürmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,496Konular
982,218Mesajlar
30,132Kullanıcılar
umutcannnnnnSon üye
Üst Alt