iltasyazilim
FD Üye
Bereketli Kuruvasan Poğaça (Aşama Aşama Resimli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı
*5 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
Arasına sürmek için;
*200 gr margarin veya tereyağı
İçi için;
*Peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
Bereketli Kuruvasan Poğaça (Aşama Aşama Resimli) Tarifi Yapılışı Sut su şeker ve mayayı kabımıza alalım ve mayamız aktifleşene kadar 10 15 dk bekleyelim Mayamız aktifleşince yumurta ve tuzu da ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuralım
Yoğurduğumuz hamurumuzu 2 katı olana kadar mayalanması için ağzını kapatıp bekleyelim Benim hamurum 30 dk istediğim boyuta ulaştı
Mayalanan hamurlarımızdan 24 adet bezeler alıp hazırlayalım ve 8 erli gruplara ayıralım Her 8 erli bezemizi pasta tabağı boyutunda açıp ara katlarına bolca oda sıcaklığındaki yağımızdan sürelim ve toplamda 3 parça hamur elde edeceğiz
Tamamı bittiğinde hamurlarımızı buzluğa kaldırıp 15 dk yağlarımız hafif sertleşene kadar bekleyelim 15 dk sonunda sırasıyla hamurlarımızı açabildiğiniz kadar açıp büyük olmasını istiyorsanız 8 e normal olmasını istiyorsanız 12 ye pizza dilimler gibi dilimleyip içine peynirli harcımızı koyup saralım Ben hem 8 erli hem 12 li yaptığım için 2 tepsi çıktı Üzerine yumurta sarisi sürüp fırına verelim Üzerleri kızarınca fırından alabilir ve afiyetle yiyebiliriz
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı
*5 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
Arasına sürmek için;
*200 gr margarin veya tereyağı
İçi için;
*Peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
Bereketli Kuruvasan Poğaça (Aşama Aşama Resimli) Tarifi Yapılışı Sut su şeker ve mayayı kabımıza alalım ve mayamız aktifleşene kadar 10 15 dk bekleyelim Mayamız aktifleşince yumurta ve tuzu da ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuralım
Yoğurduğumuz hamurumuzu 2 katı olana kadar mayalanması için ağzını kapatıp bekleyelim Benim hamurum 30 dk istediğim boyuta ulaştı
Mayalanan hamurlarımızdan 24 adet bezeler alıp hazırlayalım ve 8 erli gruplara ayıralım Her 8 erli bezemizi pasta tabağı boyutunda açıp ara katlarına bolca oda sıcaklığındaki yağımızdan sürelim ve toplamda 3 parça hamur elde edeceğiz
Tamamı bittiğinde hamurlarımızı buzluğa kaldırıp 15 dk yağlarımız hafif sertleşene kadar bekleyelim 15 dk sonunda sırasıyla hamurlarımızı açabildiğiniz kadar açıp büyük olmasını istiyorsanız 8 e normal olmasını istiyorsanız 12 ye pizza dilimler gibi dilimleyip içine peynirli harcımızı koyup saralım Ben hem 8 erli hem 12 li yaptığım için 2 tepsi çıktı Üzerine yumurta sarisi sürüp fırına verelim Üzerleri kızarınca fırından alabilir ve afiyetle yiyebiliriz