Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bergamut Reçeli Nasıl Yapılır

Bergamut Reçeli Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Genellikle İtalya’da yetiştiği bilinen bir ağaç olan bergamut, ülkemizde de Antalya ilimizde yetişmektedir Turunçgillerin nadide bir üyesi olan bergamut, oldukça leziz reçellerin de aranılan malzemesidir

Bergamut reçelini özel yapan husus hafif acı bir tadın da reçelin şekerli tadına eşlik ediyor olmasıdır Bu şekildeki bir lezzet bileşimini seviyor iseniz bergamut reçeli tam size göre Bergamutun leziz reçele dönüşmesi için uzmanlar, dış kabuğu soyulmuş ve içinin beyazı alınmış bergamutların üç gün kadar bu şekilde bekletildikten sonra reçel yapılmasını tavsiye etmektedirler



Bergamut reçeli yapımında gerekli olan malzemeler şu şekildedir:

56 adet bergamutun kabuğu,
1 kg toz şeker,
2 su bardağı su,
1 limonun suyu

Bergamutların kabuklarını soyun (Bergamut reçeli kabuklardan yapılır Beyaz kısımlarını alırsanız ve kabukları birkaç gün beklettikten sonra reçel yaparsanız, daha lezzetli reçel yapmanız mümkün olacaktır)

Kabukları iğne yardımı ile bir ipe geçirin ve yıkayın Reçel pişirmek için hazırladığınız tencereye bir miktar su koyun ve kaynatın Kaynayan suda bergamut kabuklarını haşlayın Bu suda haşlama işlemi bergamut kabuklarındaki acılığın giderilmesi içindir Bu nedenle 5 ila 10 dakika kadar haşladıktan sonra suyu dökün, yeni su koyup tekrar haşlama işlemini yapın

Bu şekilde üç dört kez kabuklar haşlandıktan sonra bir hafta kadar kabukları suda bekletin Her gün bekletilen suyu muhakkak tazeleyin Herhangi bir turunçgilin, örneğin portakalın, reçelini yaptığınızda acı alma süreci bu denli uzun sürmeyecektir, ancak söz konusu olan bergamut olduğundan acıyı almak çok kolay olamamaktadır

Reçel tenceresine iki su bardağı suyu koyun ve kaynatın, içine şekeri ilave edin, karıştırarak eritin Daha sonra bergamut kabuklarını tencereye ilave edin Reçel kıvamını alana dek pişirmeye devam edin Pişimin tamamlanmasına yakın, limon suyunu ilave edin, bir iki taşım daha kaynatın ve ocağınız kapatın Bergamut reçeliniz hazırdır

Afiyet olsun!
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt