Bergüzar Çorba Mutfak : Türk MALZEMELER 7 bardak su 1 bardak nohut 1 kadeh yeşil mercimek 1 akarsu bardağı arpa şehriye 2 adet domates 2 adet yeşilbiber 3 diş sarımsak ½ fincan sıvıyağ 2 kaşık nar ekşisi tuz HAZIRLANIŞI Nohudu geceden mercimeği gündüz ıslatın Sonradan nohudu haşlayıp süzün Domates ve biberi doğrayın Bir tencere içinde mercimeği 7bardak su ile haşlamaya başlayın Yumuşadığı zaman nohudu ve sebzeleri ilave edin 10dk kaynatıp şehriyeyi katın ocağın altını kısın Farklı bir tavada sıvıyağı kızdırın Sarımsakları örseleyin ardındaki nar ekşisini katın 3dk kısık ateşte pişirin Bu sosu çorbaya katın 5dk daha kaynatın Sıcak olarak servis edilir