iltasyazilim
FD Üye
Berk ‘in 1 Yaş Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
**250 gram tereyağ
**1 su bardağı pudra şekeri
**1 yumurta
**Yarım çay kaşığı kabartma tozu
**1 paket vanilya
**1 çay kaşığı tarçın
**3 su bardağı elenmiş un
**1 şeklinde kurabiye kalıbı
Üzeri için;
**Beyaz şeker hamuru
**Mavi şeker hamuru
**Mickey mouse şeklinde kurabiye kalıbı
**Harfli kurabiye kalıbı
Berk ‘in 1 Yaş Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Merhaba,
Yumurta, şeker, kabartma tozu, tarçın, tereyağ ve vanilyayı iyice karıştırıyorum ,pürüzsüz bir kıvam alınca içerisine azar azar unu ekliyorum, kulak memesi yumuşaklığında olunca yarım saat buzdolabında dinlendiriyorum Daha sonra hamuru merdane yardımıyla açıp 1 şeklinde kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizip ,180 derecede 15 dk pişiriyorum Pişen kurabiyeleri 20 dk dinlendiriyorum Mavi şeker hamurunu nişastayla açıp 1 şeklinde kurabiye kalıbıyla kesip bal ile yapıştırıyorum Tekrar beyaz şeker hamurunu açıp mickey mouse kurabiye kalıbıyla kesip üzerine bal ile yapıştırıyorum En son olarak da harfler ile istediğimiz yazıyı ayarlayıp üzerine basıyoruz Afiyet olsun
**250 gram tereyağ
**1 su bardağı pudra şekeri
**1 yumurta
**Yarım çay kaşığı kabartma tozu
**1 paket vanilya
**1 çay kaşığı tarçın
**3 su bardağı elenmiş un
**1 şeklinde kurabiye kalıbı
Üzeri için;
**Beyaz şeker hamuru
**Mavi şeker hamuru
**Mickey mouse şeklinde kurabiye kalıbı
**Harfli kurabiye kalıbı
Berk ‘in 1 Yaş Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Merhaba,
Yumurta, şeker, kabartma tozu, tarçın, tereyağ ve vanilyayı iyice karıştırıyorum ,pürüzsüz bir kıvam alınca içerisine azar azar unu ekliyorum, kulak memesi yumuşaklığında olunca yarım saat buzdolabında dinlendiriyorum Daha sonra hamuru merdane yardımıyla açıp 1 şeklinde kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizip ,180 derecede 15 dk pişiriyorum Pişen kurabiyeleri 20 dk dinlendiriyorum Mavi şeker hamurunu nişastayla açıp 1 şeklinde kurabiye kalıbıyla kesip bal ile yapıştırıyorum Tekrar beyaz şeker hamurunu açıp mickey mouse kurabiye kalıbıyla kesip üzerine bal ile yapıştırıyorum En son olarak da harfler ile istediğimiz yazıyı ayarlayıp üzerine basıyoruz Afiyet olsun