Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Berlin duvarına gecekondu yapan Yozgatlı

Berlin duvarına gecekondu yapan Yozgatlı
0
61

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Berlin duvarına gecekondu mahallesi yapan Yozgatlı Berlin duvarına gecekondu mahallesi yapan Yozgatlı Türk Osman Kalın'ın hikayesi beyaz perdeye aktarılacak Ressam Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini oluşturacağı “Bir Türk Dünyaya Kederdir isimli göçmenlerin derdinin anlatılacağı filmde reel bir yaşam hikayesi anlatılacak Berlin'i ikiye ayıran duvarın ortasında bulduğu abes arazinin etrafını 25 sene önce çevirip bahçe haline getiren ve duvarın yıkılmasının arkasında bahçeyi genişleten Osman Kalın, zamanla burayı dünyanın dört bir yanından turist çeken meşhur bir gecekondu haline getirdi Gecekondunun ünlü olması ve turist çekmesi üstüne bahçesini daha da güzelleştiren Kalın İHA’ya yaptığı açıklamada, Büyük bir para falan kazandığımız yok Buranın masrafını ve cep harçlığını çıkarıyor Gecekondunun da kendine göre masrafı oluyor dedi Türkiye ile ilgili anılarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Osman Kalın keza, “Almanya benim vatanım Burayı seviyorum Torunlarım burada, 4 kızım Türkiye’de yaşıyor Onları özlüyorum Arkadaşlarımın birçok öldü Ben de artık yaşlandım 1964 yılında geldim bu ülkeye Almanların çoğu beni sever Almanlar fena insan yok Yeter fakat anlaşmasını bilin Bu bahçeyi yaparken polisler geldi Dedim oysa ‘Bana bak, benim adım Osman Kalın Türküm Osmanlı torunuyum, Atatürk çocuğuyum’ Küreği çektim, kovaladım 2 polisi Onlar tüfek atıyorlar havaya ben kürekle onları kovaladım yeniden da gelmediler Kilisenin papazı geldi, ‘Polisler sana teşekkür ediyor Gelmeyecekler bir daha’ dediler Ben de ‘Silah aldım gelirlerse onları kovalayacağım’ dedim bir daha da gelmediler biçiminde konuştu Osman Kalın’ın ünlü olmasından tatmin duyduklarını açıklayan komşularından Elmas Altun, evin turist çekmesi sebebiyle çevrenin güzelleştiğine uyarı çekerek, “Burası önceden çöpten geçilmiyordu Ama biz kendi ellerimizle burayı güzelleştirdik Şu Anda burada sebze yetiştiriyoruz Osman Kalın ile aynı binada kalıyorduk 20 yıldır kendisiyle tanışıyoruz İkimiz el ele bahçe yaptık Çevrenin güzelleşmesi sonrasında herkes bizi tebrik etti Şeftali yetiştirmeye başladık Gelen Almanlara ikram ettik ve Almanlar beklide şeftaliyi ilk olarak bizim elimizden yediler Berlin duvarı yıkılmadan önce bizim kulübe ve bahçe öyle ünlü değildi Duvarın yıkılmasıyla birlikte bölgede bir bizim yerimiz kaldı Dolayısıyla bir anda ilgi odağı olduk ifadelerini kullandı  

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,079Kullanıcılar
beyazkartalxSon üye
Üst Alt