iltasyazilim
FD Üye
Berliner (Tatlı Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı süt
*2 yumurta
*100 gr margarin (oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya
*1 paket kuru maya
*Yaklaşık 4 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin, çok ya da az gelebilir, kulak memesi kıvamında olacak)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Dilediğiniz bir reçel
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Bulamak için:
*Pudra şekeri
Berliner (Tatlı Hamur Kızartması) Tarifi Yapılışı Mayamızı ılık süt ve şekerle iyice karıştırıyoruz Daha sonra hamurumuza girecek diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz Büyük istiyorsak mandalina büyüklüğü kadar toplar yapıyoruz (Eğer küçük istiyorsak biraz daha küçük toplar yapıyoruz Ben mandalina büyüklüğünden biraz daha küçük yaptım) Yuvarladığımız topları tepside 30 dakika kadar bekletiyoruz (üzerine temiz bir bez sererek) ki mayalansın Derin bir tencereye yağ dökülür, fazla yağ gerekmiyor, toplarınız yarıya kadar içinde yüzebilsin yeterli ve dikkat edilmesi gereken yağ kızgın olmayacak yoksa dışı yanar içi çiğ kalır Fazla da soğuk olmayacak çok yağ çeker Pembeleşince çıkarıp havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz Soğuması için bütün berlinerleri bitiriyoruz ve sonra sıkma torbasına reçel koyup köşesinden içine sıkıyoruz Eğer reçel koymak istemezseniz sadesi de çok güzel oluyor Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz Afiyet olsun
*Yarım su bardağı süt
*2 yumurta
*100 gr margarin (oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya
*1 paket kuru maya
*Yaklaşık 4 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin, çok ya da az gelebilir, kulak memesi kıvamında olacak)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Dilediğiniz bir reçel
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Bulamak için:
*Pudra şekeri
Berliner (Tatlı Hamur Kızartması) Tarifi Yapılışı Mayamızı ılık süt ve şekerle iyice karıştırıyoruz Daha sonra hamurumuza girecek diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz Büyük istiyorsak mandalina büyüklüğü kadar toplar yapıyoruz (Eğer küçük istiyorsak biraz daha küçük toplar yapıyoruz Ben mandalina büyüklüğünden biraz daha küçük yaptım) Yuvarladığımız topları tepside 30 dakika kadar bekletiyoruz (üzerine temiz bir bez sererek) ki mayalansın Derin bir tencereye yağ dökülür, fazla yağ gerekmiyor, toplarınız yarıya kadar içinde yüzebilsin yeterli ve dikkat edilmesi gereken yağ kızgın olmayacak yoksa dışı yanar içi çiğ kalır Fazla da soğuk olmayacak çok yağ çeker Pembeleşince çıkarıp havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz Soğuması için bütün berlinerleri bitiriyoruz ve sonra sıkma torbasına reçel koyup köşesinden içine sıkıyoruz Eğer reçel koymak istemezseniz sadesi de çok güzel oluyor Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz Afiyet olsun