iltasyazilim
FD Üye
Berrak Renkli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo aşurelik buğday
*250 gr nohut
*250 gr kuru fasulye
*250 gr kuru incir
*250 gr kuru kayısı
*Bir küçük paket dolmalık fıstık
*1,5 kg toz şeker
Süslemek için;
*Tarçın
*Nar
*Ceviz
Berrak Renkli Aşure Tarifi Yapılışı Aşure yapmak saatlerle sınırlandırılamaz Ön hazırlık bir gün önce başlar Buna göre akşam buğdayı aşure yapacağımız büyük tencereye alıyoruz Üzerini 5 cm geçecek kadar su koyuyoruz ve haşlıyoruz Buğdayın beyaz kalması için iki kere kaynatıp her defasında suyunu değiştiriyoruz En son üçüncü kez su ekleyip yarım saat kadar kaynatıp suyuyla bırakıyoruz Sabaha kadar bu şekilde bekletiyoruz Yine akşam fasulyeyi, nohudu ayrı ayrı suya koyarak sabaha kadar bekletiyoruz
Sabah fasulyeyi düdüklü tencerede 5 dk Nohudu 15 dk haşlıyoruz Buğdayın olduğu tencerenin altını yakıyoruz 20 dk kadar kaynatıyoruz Suyu azalmışsa ayrıca kaynattığımız suyu ekliyoruz Daha sonra nohudu ve fasulyeyi koyuyoruz Daha önceden küp küp doğrayıp 20 dk sıcak suda beklettiğimiz kuru kayısıları ekliyoruz Aynı şekilde daha önceden küp küp doğrayıp 20 dk sıcak suda beklettiğimiz kuru incirleri ekliyoruz Hepsini tekrar kaynatıyoruz, 20 dk kadar Daha sonra 1,5 kg şeker ekleyerek sürekli karıştırıyoruz En son dolmalık fıstığı koyuyoruz Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere alıyoruz aşureyi Tarçın, nar ve çekilmiş ceviz içi ile süslüyoruz Afiyet bal şeker olsun
*Yarım kilo aşurelik buğday
*250 gr nohut
*250 gr kuru fasulye
*250 gr kuru incir
*250 gr kuru kayısı
*Bir küçük paket dolmalık fıstık
*1,5 kg toz şeker
Süslemek için;
*Tarçın
*Nar
*Ceviz
Berrak Renkli Aşure Tarifi Yapılışı Aşure yapmak saatlerle sınırlandırılamaz Ön hazırlık bir gün önce başlar Buna göre akşam buğdayı aşure yapacağımız büyük tencereye alıyoruz Üzerini 5 cm geçecek kadar su koyuyoruz ve haşlıyoruz Buğdayın beyaz kalması için iki kere kaynatıp her defasında suyunu değiştiriyoruz En son üçüncü kez su ekleyip yarım saat kadar kaynatıp suyuyla bırakıyoruz Sabaha kadar bu şekilde bekletiyoruz Yine akşam fasulyeyi, nohudu ayrı ayrı suya koyarak sabaha kadar bekletiyoruz
Sabah fasulyeyi düdüklü tencerede 5 dk Nohudu 15 dk haşlıyoruz Buğdayın olduğu tencerenin altını yakıyoruz 20 dk kadar kaynatıyoruz Suyu azalmışsa ayrıca kaynattığımız suyu ekliyoruz Daha sonra nohudu ve fasulyeyi koyuyoruz Daha önceden küp küp doğrayıp 20 dk sıcak suda beklettiğimiz kuru kayısıları ekliyoruz Aynı şekilde daha önceden küp küp doğrayıp 20 dk sıcak suda beklettiğimiz kuru incirleri ekliyoruz Hepsini tekrar kaynatıyoruz, 20 dk kadar Daha sonra 1,5 kg şeker ekleyerek sürekli karıştırıyoruz En son dolmalık fıstığı koyuyoruz Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere alıyoruz aşureyi Tarçın, nar ve çekilmiş ceviz içi ile süslüyoruz Afiyet bal şeker olsun