Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beş çayı için üç lezzetli önerimiz var!

Beş çayı için üç lezzetli önerimiz var!
0
113

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

bes-cayi-tarifleri.jpg

Beş çayına davet ettiğiniz misafirlere farklı ikramlarda bulunmak istiyorsanız, tanımlarımıza göz atabilirsiniz. Bayatlamayan poğaça, mantarlı pişi ve mısır unlu hamur kızartması tanımları artık Yüksek Topuklar’da!

Beş çayı tanımlarından birinci mantarlı pişi, bilhassa görünümüyle ilgi çekiyor ve emin olun ki lezzeti de imgesi kadar güzel… Hazırsanız, mantarlı pişi tanımına geçelim:

mantarli-pisi-tarifi.jpg

Gereçler,

20 gr yaş maya

2.5 su bardağı un

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Tuz, su

İç harcı için,

1 demet maydanoz

Yarım su bardağı kültür mantarı

Tuz

Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı,

Yaş maya, un, ayçiçek yağı ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Yavaşça su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için maydanoz ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki hamurun arasına harcı yayın. Hamuru halli kalıpla kesin. Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın.

2. tanımımız ise hem beş çayı hem evlatların beslenmesi için münasebetli zira uzun müddet taze kalıyor. Bayatlamayan poğaça tanımına geçelim:

bayatlamayan-pogaca-tarifi.jpg

Materyaller,

40 gr yaş maya

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 şişe soda

5.5 su bardağı un

İç harcı için,

1/4 demet maydanoz

250 gr beyaz peynir

Üzeri için,

1 yumurta sarısı

Haşhaş

Hazırlanışı,

Yaş mayayı ılık sütün içerisinde toz şekerle birlikte eritin. Kalan hamur gereçlerini de ekleyerek uygunca yoğurun. üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika dinlendirin. Beyaz peyniri ezip kıyılmış maydanozla karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp içine peynirli karışımdan doldurun ve elinizle yuvarlayarak kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. evvelden 180 noktada ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yöresel lezzetlerden hoşlanan için mısır unlu ve baharatlı hamur kızartması tanımımız var. Örneğin, bir kabul gününde Karadeniz yemekleri konsepti varsa, bu tanımı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Lakin, o an meskeninizde mısır unu yoksa yanına kepekli un, tam buğday unu üzere alternatifler de kullanabilirsiniz.

hamur-kizartmasi-tarifi.jpg

Materyaller,

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

20 gr yaş maya

Birer çay kaşığı nane

Al pul biber

Al toz biber

Karabiber

Kimyon

Tuz

1 su bardağı un

1 su bardağı mısır unu

Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı,

Yumurta, yoğurt, yaş maya, baharatlar, tuz, un ve mısır ununu hamur yoğurma kabına alın. Sert bir hamur olacak formda yoğurun. 10 dakika kadar dinlendirin. Hamuru merdane ile açıp formlu bir kalıpla kesin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın.
 
858,497Konular
982,006Mesajlar
29,989Kullanıcılar
zeynooSon üye
Üst Alt