Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beş Element

Beş Element
0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Beş Element 5 tane element elementim ne Çinlilere tarafından dünyadaki her şey beş elementin bir parçasıdır: ateş, toprak, ahşap, su veya metal Bu elementler yaptığımız her şeyi etkiler Ch'i enerjisinin kendisini gösterdiği beş farklı yol vardır Burçlarımızda beş element de bulunur Her elementin miktarı bizim kişiliğimizi ve yaşamdaki başarımızı belirler Burçlarımızdaki beş elementi dengeleyerek, üzerlerimizdeki etkisini açıklamak için son derece yetenekli bir astrolog gerektiğini unutmayalım Ahşap Ahşap, marifetli ve yenilikçidir Haritamızda bu elementten fazlaca varsa, bir biçimde mutlaka yaratıcıyızdır Ahşap katlanabilir ve eğilebilir, söğüt gibi; ya da enerjik ve serttir, ana kapı gibi Sosyaldir ve toplum bilinci gelişmiştir Keza renklerden yeşili, mevsimlerden ilkbaharı ve yönlerden doğuyu temsil eder Doğum ve çocukluk demektir Pekin'deki Yasak Kent'in doğu bölümündeki binalar genç prense ev sahipliği yaptığı için yeşil kiremitlerle kaplıdır Alev Ateş, enerji ve coşku verir, lakin bununla birlikte tehlike işaretidir de Çok fazla ateş olduğu zaman yıkıcı olabilir Ateş ısıtır ve neşelendirir, ama yakar ve değil edebilir de Ateş doğal liderin elementidir Alev kırmızı, yaz, güney demektir Alev ergenlikten önceki çoğalma yıllarıdır Toprak Toprak, denge verir, bununla birlikte mesken ve hukuki işler anlamına kazanç Toprak sabırlı, adil, şerefli, yöntemlidir Ancak mecburi ve fazla isteyen de olabilir Sarı renk, merkez ve birincil gençlik yıllarıdır Metal Metal (çoğu kez altın da kullanılır), hasat, meslek ve başarıdır Burada sözü edilen galibiyet, çoğunlukla bedensel başarıdır Olumsuz yanında sert ve yok edici olabilen kılıç ya da bıçak vardır Rengi genelde beyazdır lakin altın sarısı da kullanılır Sonbahar ve batı demektir Olgunluk yıllarını temsilcilik eder Pekin'deki sarayda imparatoriçenin daireleri batı kanadındadır ve beyaza boyalıdır Su Su, gezi, iletişim ve öğrenme demektir Edebiyat, sanat ve basın yayınla ilişkilidir Yumuşak (tatlı bir yağmur) ya da şiddetli (tayfun) olabilir Su bütün canlıları besler, kayaların en sertini bile zamanla öğütür Siyah, kuş ve kuzey demektir Yaşlılık dönemidir ELEMENTLERİN DÖNGÜSÜ 1548781811 1548781811 beselement5c5088f790014beselement5c5088f790014 http:wwwufakcomsharedimagesfeng50 Şekil 1D: Beş Elementin Imal Döngüsü (Doğum Döngüsü olarak bilinir) Beş elementten her birinin arasında üç döngüsel ilişki vardır Bunlardan biri Üretim Döngüsü ya da doğum döngüsü olarak bilinir (Şekil 1D) Üretim döngüsü çok eskidir ve İmparator Huang Ti (İÖ 2266) göre yaratıldığı söylenir Benzer imparator tarımı, tuğlayı, müzik aletlerini ve Çin felsefesinin çoğunu da yaratmıştır Çinliler kadar halkların babası olarak nitelenirEn tepesinden başlarsak ve saat yönünde ilerlersek, ateşin toprak (kül) ürettiğini görürüz Ateş zayıfladıkça, toprak güçlenir Toprak da metal (mineraller) yaratır ve metal güçlendikçe, toprak zayıflar Metal doğal olarak suya dönüşür neticede metal zayıfladıkça su güçlenir Aynı biçimde su ahşaba yürür (ağaçlar ve bitki örtüsü) Burada da ahşap güçlenir ve su zayıflar Son olarak ahşabı yakar, alev yaratırız; ahşap zayıflamış ve ateş güçlenmiş olur Bu Erken Gök veya Fu Hsi'nin (ya da Wu Hsia) Düzenlemesi olarak da bilinir id Ayrıca bir Değil Oluş Döngüsü vardır (Şekil l E); bu döngü hangi elementin ötekini ele geçirdiğini gösterir Mesela ateş metale baskındır çünkü sıcak metali eritir Bu, negatif bir durumdur ve dengesizlik yaratır Metal ahşabı değil eder Ahşap toprağı yok eder ve toprak suyu ele geçirir Son olarak da su ateşi söndürür Bu ikinci Gök ya da King Wen Düzenlemesi olarak bilinir King Wen İÖ 1150'lerde yaşamış, ve I Ching sekizgenlerine ilk önce anlam vermiştir Politik nedenlerle hapse atıldığı için yazdıklarına dikkat etmiş, düşmanlarının öfkesini üzerine çekmemek için bilhassa karanlık ve anlaşılması baskı bir biçemle yazmıştır 1548781811 1548781811 beselement5c5088fb0b707beselement5c5088fb0b707 http:wwwufakcomsharedimagesfeng49 Şekil 1E: Beş Elementin değil Oluş Döngüsü Son olarak da bir indirgenme Döngüsü vardır (Şekil 1F) Bu döngü değil oluş döngüsünün yarattığı dengesizlikleri düzeltmede kullanılır Yok oluş döngüsünden metalin ahşaba üstün geldiğini ya da onu yok ettiğini biliyoruz İndirgenme döngüsünde metal ile ahşap arasına su konursa, potansiyel yıkıcı etkileri nötralize eder Aynı biçimde, alev metale baskındır, seslenmek ama indirgenme döngüsünde aralarında toprak olmalıdır, çünkü toprak ateşi bertaraf edeceği için etken etkileri azaltır 1548781811 1548781811 beselement5c5088fb21a31beselement5c5088fb21a31 http:wwwufakcomsharedimagesfeng48 Şekil 1F: Beş Elementin İndirgenme Döngüsü Doğum döngüsünü izlemek zorlukların barıştırma içinde çözümlenmesine olasılık verir Değil oluş döngüsünü izlemekse bütün tersi bir etki yapar ve her zaman sorun yaratır İndirgenme döngüsü yok oluş döngüsünün etkilerini azaltır Sizin kişisel elementiniz doğum yılınızla belirlenir İkinci en manâlı elementiyse doğum zamanınız belirler Bunu atamak için Tablolarbölümümüzdeki Elementler ve İşaretlerve Saate Kadar Elementlertablolarına bakabilirsiniz Mesela ben, öğleden sonradan 16:50'de doğdum Benim doğum saatime kadar elementim su 1946 yılında doğdum, bir ateş yılı Su ve ateş birbirini değil eder, çünkü su ateşi söndürür Ben bu kötü etkiye karşısında ahşap kullanabilirim çünkü indirgenme döngüsünde ahşap, ateşle su arasındadır Kişinin doğum yılı ve doğum saatine tarafından elementi aynıysa sorunlar çıkabilir Bu koşul kişinin çıkarlarının aksine işleyen bir enerji fazlasına neden olabilir Böyle bir koşul varsa kişinin doğum ayı ve gününe kadar çok daha derin bir araştırma yapmak gerekebilir Asyalıların çoğu çocuklarına isim koyarken beş elementten birini kullanarak onların yaşamına başka bir boyut katmak isterler Örneğin çocuk ateş yılında doğmuşsa, aileler ahşap ile ilgili bir ad koyarlar çünkü ateşi yaratan ahşaptır Feng shui'ye tarafından evinizin içini size en fazla yarar sağlayacak biçimde düzenlemek istediğimiz için bireysel elementinizle çevreniz aralarında uyum sağlamaya çalışırız Mesela ben bir ateş yılına doğdum, aramak oysa o kadar çok ahşaba, yeşil nesneye, mesela bitkiye ihtiyacım var Çünkü ahşap ateşi yaratır Benzer biçimde siyahtan ve pozitif sudan kaçınmam gerekir çünkü su ateşi değil eder Bir evde ansızın fazla kişi yaşadığı zaman bu koşul karmaşıklaşır Bu durumda karşılıklı kullanılan mekânlarda evin reisinin elementini uygulamak gerekir; fakat yatak odaları ya da şahısların kendi odalarında kendi elementlerine yer verilir Son olarak feng shui ile barışa, zenginliğe, mutluluğa ve tatmine ulaşmak istiyorsak fazla miktarda Ch'i enerjisi olan, iyi bir yin yang dengesine sahip; kendi kişisel elementimizle ahenkli bir denge kurabilmiş bir mekân yaratmalıyız  

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt