CENNET ALLAH'IN LUTFU VE İHSANIDIR
Resul i Ekrem (sav):
biraz once Cebrail (as) yanıma geldi ve dedi ki:
Ya Muhammed! Seni hak peygamber olarak gonderen Allah'a yemin ederim ki, Allah'ın kullarından biri, genişliği ve uzunluğu otuz arşın olan denizde bulunan bir dağın tepesinde Rabbine beş yuz sene ibadet etti Deniz onu her taraftan dort bin fersah kuşatıyorduAllah Teala ona parmak gibi bir yerden , tatlı su akıtan, coğalıp dağın eteğinde toplanan bir kaynak cıkardıBir nar ağacı , ibadet ettiği her gunun gecesinde ona bir nar veriyorduAkşam olunca abdestini tazeleyip bu narı alarak yiyorduSonra namaza kalkıp, eceli geldiğinde secdede iken ruhunu alması icin yalvarıyordu
Allah onun duasını kabul etti Biz melekler ona uğrarız, onun hakkında geleceğe ait şu bilgileri elde ederiz:
O kıyamet gunu diriltilip Allah'ın huzuruna cıkarılınca, Allah Teala:
Kulumu rahmetimle cennete koyunuzbuyururkul :
Ya Rabbi! Omur boyu işlediğim amelimle cennete gireyim
Allah Teala yine:
Kulumu rahmetimle cennete koyunuz
Ya Rabbi ! Amelimle girmeyi isterimdeyince:
Kulumun ameli ile benim verdiğim nimetimi kıyaslayınızbuyururGoz nimetinin, beş yuz senelik ibadetten daha ağır geldiği anlaşılır Allah'ın kuluna verdiği sıhhat nimeti, şukru eda edilmemiş olarak kalırAllah Teala:
Kulumu cehenneme atınızbuyurup cehenneme doğru suruklenince:
Ya Rabbi! Rahmetinle beni cennete koydiye yalvarırAllah Teala:
Ey kulum! Sen hicbir şey değilken seni kim yarattı?
Sen yarattın Rabbim!
Sana beş yuz sene ibadet etmek icin , kim kuvvet verdi?
Sen Ya Rabbi
Seni koca denizin ortasında bir dağa indiren, sana tuzlu suların ortasında tatlı su cıkaran, senede bir defa meyve veren ağactan her gece bir nar bitiren, sen secde halinde olmeyi arzu ettiğinde, duanı kabul eden kimdir?
Sensin Ya Rabbi!
İşte bunlar benim rahmetim iledir Seni de rahmetimle cennetime koyacağım
Ey meleklerim! Kulumu cennete koyunuzEy kulum! Sen ne iyi bir kulsun buyurur ve onu cennetine koyar Cebrail (as) sonunda:
Ya Muhammed! Her şey Allah'ın rahmeti iledirder
ALLAH (CC) RAHMETİNİ VE MERHAMETİNİ CUMLEMİZDEN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH!
Resul i Ekrem (sav):
biraz once Cebrail (as) yanıma geldi ve dedi ki:
Ya Muhammed! Seni hak peygamber olarak gonderen Allah'a yemin ederim ki, Allah'ın kullarından biri, genişliği ve uzunluğu otuz arşın olan denizde bulunan bir dağın tepesinde Rabbine beş yuz sene ibadet etti Deniz onu her taraftan dort bin fersah kuşatıyorduAllah Teala ona parmak gibi bir yerden , tatlı su akıtan, coğalıp dağın eteğinde toplanan bir kaynak cıkardıBir nar ağacı , ibadet ettiği her gunun gecesinde ona bir nar veriyorduAkşam olunca abdestini tazeleyip bu narı alarak yiyorduSonra namaza kalkıp, eceli geldiğinde secdede iken ruhunu alması icin yalvarıyordu
Allah onun duasını kabul etti Biz melekler ona uğrarız, onun hakkında geleceğe ait şu bilgileri elde ederiz:
O kıyamet gunu diriltilip Allah'ın huzuruna cıkarılınca, Allah Teala:
Kulumu rahmetimle cennete koyunuzbuyururkul :
Ya Rabbi! Omur boyu işlediğim amelimle cennete gireyim
Allah Teala yine:
Kulumu rahmetimle cennete koyunuz
Ya Rabbi ! Amelimle girmeyi isterimdeyince:
Kulumun ameli ile benim verdiğim nimetimi kıyaslayınızbuyururGoz nimetinin, beş yuz senelik ibadetten daha ağır geldiği anlaşılır Allah'ın kuluna verdiği sıhhat nimeti, şukru eda edilmemiş olarak kalırAllah Teala:
Kulumu cehenneme atınızbuyurup cehenneme doğru suruklenince:
Ya Rabbi! Rahmetinle beni cennete koydiye yalvarırAllah Teala:
Ey kulum! Sen hicbir şey değilken seni kim yarattı?
Sen yarattın Rabbim!
Sana beş yuz sene ibadet etmek icin , kim kuvvet verdi?
Sen Ya Rabbi
Seni koca denizin ortasında bir dağa indiren, sana tuzlu suların ortasında tatlı su cıkaran, senede bir defa meyve veren ağactan her gece bir nar bitiren, sen secde halinde olmeyi arzu ettiğinde, duanı kabul eden kimdir?
Sensin Ya Rabbi!
İşte bunlar benim rahmetim iledir Seni de rahmetimle cennetime koyacağım
Ey meleklerim! Kulumu cennete koyunuzEy kulum! Sen ne iyi bir kulsun buyurur ve onu cennetine koyar Cebrail (as) sonunda:
Ya Muhammed! Her şey Allah'ın rahmeti iledirder
ALLAH (CC) RAHMETİNİ VE MERHAMETİNİ CUMLEMİZDEN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH!