Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Sos Nasıl Yapılır (Pürüzsüz Kaymak Gibi)

Beşamel Sos Nasıl Yapılır (Pürüzsüz Kaymak Gibi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Sos Nasıl Yapılır (Pürüzsüz Kaymak Gibi) İçin Malzemeler

*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 dolu yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*1 çay kaşığından az karabiber
*1 çay kaşığı tuz

Beşamel Sos Nasıl Yapılır (Pürüzsüz Kaymak Gibi) Yapılışı Herkesin her zaman işine yarayacak bir tarifim var tavuğa garnitüre kebapların üstüne vs kısacası her şekilde kullandığımız beşamel sosun nasıl yapıldığını ve nasıl pürüzsüz bir kıvam elde edildiğini anlatacağım Gelelim bu pürüzsüz kıvamlı beşamel sosun nasıl yapıldığına Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı alıp eritelim Üzerine 3 yemek kaşığı unumuzu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım Üzerine 3 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim göz göz oluncaya kadar çırpalım kıvamı elde ettikten sonra ocaktan alalım Beşamel sos ta en önemli şey bire bir ölçüdür yani tereyağı, un ve süt miktarı hep birebirdir ve en önemlisi pürüzsüz bir kıvamı olmasını istiyorsanız sürekli çırpıcı ile süt eklerken de ekledikten sonra da karıştırmalısınız En son kıvam alan sosun üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım beşamel sosumuzda hazır
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt