Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel sos nedir? Evde beşamel sosu nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Beşamel sos nedir? Evde beşamel sosu nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
0
201

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
evde_besamel_sos_nasil_yapilir_besamel_sos_nedir_1552550187_9047.jpg

Makarnalara, köfteli tanımlara velev fırında yapılan tüm yemeklere yakışan, damaklarda iz bırakan enfes beşamel sosu hanede yapılır mı diye merak edenler için hem pratik hem de enfes bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Yanlışsız kıvamı tutturmak için beşamel sos yapılışındaki püf noktalara kesinlikle dikkat etmelisiniz. Hazırladığımız tanımı deneyince siz de tam kıvamında olduğunu göreceksiniz.

İsmini Fransız Hükümdarı XIV. Louis'in sarayında baş mabeyinci sıfatıyla vazife alan Marquis Béchamel'e borçlu olan enfes beşamel sosu, un ve tereyağı ile yapılan bir sostur. Çok esaslı ve eski beşamel sos, adeta tüm yemeklerde kullanılıyor. Kıvamını tutturmak güçlükle üzere gözükse de bir kaç küçük püf noktasıyla hazırlaması nispeten kolay. Yerküre mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bölge alan bu sos patates, kabak, havuç, biber, domates velev bezelyeye bile yakışıyor. Neredeyse bütün zerzevatları beşamel sosla harmanlayarak süper yemekler ortaya koyabilirsiniz. Peki beşamel sosu nasıl yapılır? Beşamel sosun püf noktaları nelerdir? 

1bKVm_1579691971_9744.jpeg

BEŞAMEL SOS TANIMI:

GEREÇLER

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım adet küçük uzunluk kuru soğan
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber

01Vuw_1579691946_9166.jpg

YAPILIŞI

Soğuk sütü sos tavasına alıp,  kuru soğan ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Süt ısındığında soğanı alıp ılınması için bir kenarda bekletin.

Tereyağını farklı bir tavada kısık ateşte eritin. Yağ eridiğinde unu katıp kavurmaya başlayın.

Renk meydana kadar  una ılık sütü azar azar ekleyip bir çırpma teliyle süratlice karıştırın.

Sütün tamamını katıp karıştırma sürecini topaklanmaması için sürdürdüğünüz sosu, tuz ve taze çekilmiş renkli tane karabiberle tatlandırın.

Yoğunlaşana kadar pişirdikten sonra sosu ocaktan alın.

Afiyet olsun...
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt