Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Sos

Beşamel Sos

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 12 adet küçük boy kuru soğan 2 adet karanfil 14 adet defne yaprağı 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Beşamel sos yapımında kullanacağınız süte aromatik bir tat katacak kuru soğan üzerine bıçakla bir çentik atıp defne yaprağını içine gömün İki yanına birer adet karanfil saplayın Soğuk sütü sos tenceresine alın Aromatik kuru soğan ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Süt ısındığında soğanı alıp ılınması için bir kenarda bekletin Tereyağını ayrı bir tavada kısık ateşte eritin Yağ eridiğinde unu katıp kavurmaya başlayın Hafif bir renk alan una ılık sütü azar azar ekleyip bir çırpma teliyle hızlıca karıştırın Sütün tamamını katıp karıştırma işlemini topaklanmaması için sürdürdüğünüz sosu, tuz ve taze çekilmiş renkli tane karabiberle tatlandırın Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirdiğiniz sosu ocaktan alın Arzu ettiğiniz ana yemek yapımında ya da servis aşamasında kullanın


 
858,496Konular
981,800Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt