iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
23 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet göğüs ve pirzola kemiksiz tavuk eti
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet haşlanmış küp havuç
1 bardak haşlanmış bezelye
2 adet domates
1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
tuz, karabiber, acı kırmızı toz ve pulbiber
2 adet sarımsak
kekik
beşamel için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı silme un
yaklaşık 2 buçuk su bardağı süt
1 kase kaşar rendesi
tuz
Yapılışı:
Zeytinyağında soğanları kavurun Küp tavuk etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin
Tavuk etlerini başka bir tabağa alıp irice küp doğradığınız biberleri ekleyin
Yüksek ateşte biraz biberlerin rengi dönünce tekrar tavuk etlerini sonra iri doğranmış domatesleri ekleyin
Biraz kavrulunca haşlanmış havuç ve bezelyeler, salçalar baharatlar, kıyılmış sarımsakları ve tuzun ekleyin Hafif diri kalacak şekilde altı iyice kısıkta biraz daha pişirip altını kapatın
Beşamel sos için yapları tencereye alıp unu kavurun
Güzel kokusu çıkıp kavrulunca sütü ekleyip bir yandan hızlıca tel çırpıca ile karıştırıp topaklanmasını önleyin Orta kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Gerekirse süt ilave edip ayarlama yapın Akıcı bir muhallebi kıvamında olmalı
Fırın tepsisine yemeği alıp yayın ve üzerini beşamel sos ile kaşık kaşık kaplayın (Bu ölçüler için orta boy cam dikdörtgen fırın tepsisi yeterli gelecektir Veya güveç kaplarına paylaştırabilrisiniz Videodaki gibi iki kat malzeme ile yaparsanız fırın tepsisine aktarabilrisiniz)
Isıtılmış 180 200C dereceli fırında yemek iyice fokurdayıp pişene ve beşamel hafif kızarana kadar pişirin En son üzerine kaşar rendeleyip tekrar fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Kaynak : kekevicom
23 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet göğüs ve pirzola kemiksiz tavuk eti
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet haşlanmış küp havuç
1 bardak haşlanmış bezelye
2 adet domates
1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
tuz, karabiber, acı kırmızı toz ve pulbiber
2 adet sarımsak
kekik
beşamel için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı silme un
yaklaşık 2 buçuk su bardağı süt
1 kase kaşar rendesi
tuz
Yapılışı:
Zeytinyağında soğanları kavurun Küp tavuk etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin
Tavuk etlerini başka bir tabağa alıp irice küp doğradığınız biberleri ekleyin
Yüksek ateşte biraz biberlerin rengi dönünce tekrar tavuk etlerini sonra iri doğranmış domatesleri ekleyin
Biraz kavrulunca haşlanmış havuç ve bezelyeler, salçalar baharatlar, kıyılmış sarımsakları ve tuzun ekleyin Hafif diri kalacak şekilde altı iyice kısıkta biraz daha pişirip altını kapatın
Beşamel sos için yapları tencereye alıp unu kavurun
Güzel kokusu çıkıp kavrulunca sütü ekleyip bir yandan hızlıca tel çırpıca ile karıştırıp topaklanmasını önleyin Orta kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Gerekirse süt ilave edip ayarlama yapın Akıcı bir muhallebi kıvamında olmalı
Fırın tepsisine yemeği alıp yayın ve üzerini beşamel sos ile kaşık kaşık kaplayın (Bu ölçüler için orta boy cam dikdörtgen fırın tepsisi yeterli gelecektir Veya güveç kaplarına paylaştırabilrisiniz Videodaki gibi iki kat malzeme ile yaparsanız fırın tepsisine aktarabilrisiniz)
Isıtılmış 180 200C dereceli fırında yemek iyice fokurdayıp pişene ve beşamel hafif kızarana kadar pişirin En son üzerine kaşar rendeleyip tekrar fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Kaynak : kekevicom