iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Etli Krep Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kolay krep:
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 su bardağı un (tam dolu)
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı:
*350 gr kuşbaşı et
*2 kuru soğan
*2 adet kapya kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Besamel sosu:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 paket krema (200 ml)
*+
*Beşamel sos soğuduktan sonra 1 su bardağı süt, 1 su bardağı kaşar rendesi eklenecek
Beşamel Soslu Etli Krep Pasta Tarifi Yapılışı İlk önce etimizi kuşbaşı olarak küçük küçük kesiyoruz Yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz Suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Bu arada kreplerimizi hazırlıyoruz
Genişçe bir kaba tüm sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın Üzerine tuzu da ekleyin Bu malzemelerin üzerine unu eleyerek katın Sonuç olarak akışkan bir krep karışımınız olmalı, yoksa krep içleri hamur kalabilir Teflon tavaya ya da varsa krep tavasına çok hafif margarin sürün ve üzerine 1 kepçe krep karışımından ekleyin Tavayı sağa sola çevirerek içerisindeki krep karışımının tüm tavaya eşit yayılmasını sağlayın Bu noktada biraz el çabukluğu olması lazım, yoksa kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir
Yaklaşık 8 adet krep hazır
Beşamel sosunu hazırlayalım:
Küçük bir tencereye sıvı yağı alıyoruz ve tereyağını ekliyoruzİçinde eritiyoruzArdından unu ekliyoruz Telle karıştırıp hafif kokusu çıkınca sütü ekliyoruz güzelce birbiriyle homojen olması için devam karıştırıyoruzTuz ve karabiberi ekliyoruz
Ocağın altını kapatıyoruz 23 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kremayı ekliyoruz
Biraz daha soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ve kasar peynirini ekliyoruz Sosumuz hazır
Etlerimiz suyunu çektikten sonra soğanı ekliyoruzKavuruyoruzSoğanın rengi hafif değiştikten sonra salçaları ekliyoruz Karıştırmaya devam ediyoruz Son olarak kırmızı kapya biberleri ekliyoruz 510 dakika pişirmeye bırakıyoruz Sonra karabiberi, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip ocağın altını kısıyoruz
Fırını önceden ısıtıyoruz ve derin bir kabın içerisine ilk önce iki krep koyuyoruz Sonra üstüne 23 yemek kaşığı etli harçtan dağıtıyoruz Ardından beşamel sosunu döküp yeni krep üstüne koyuyoruz ve tekrardan etli harcı ve sosu aktarıp yeni krep koyuyoruz Bu işlemi krepler bitene kadar devam ediyoruz En son krep gelince üzerine sadece beşamel sosu ekliyoruz İsteğe göre bolca kaşar peyniri de üzerine serpe bilirsiniz Ve fırına veriyoruz Sıcaklığı ve süresi size kalmış üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından aldıktan sonra 510 dakika kadar bekleyin ve servise hazır
Kat kat pasta gibi kreplerimiz hazırKesinlikle doyurucu, Afiyet olsun
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 su bardağı un (tam dolu)
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı:
*350 gr kuşbaşı et
*2 kuru soğan
*2 adet kapya kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Besamel sosu:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 paket krema (200 ml)
*+
*Beşamel sos soğuduktan sonra 1 su bardağı süt, 1 su bardağı kaşar rendesi eklenecek
Beşamel Soslu Etli Krep Pasta Tarifi Yapılışı İlk önce etimizi kuşbaşı olarak küçük küçük kesiyoruz Yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz Suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Bu arada kreplerimizi hazırlıyoruz
Genişçe bir kaba tüm sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın Üzerine tuzu da ekleyin Bu malzemelerin üzerine unu eleyerek katın Sonuç olarak akışkan bir krep karışımınız olmalı, yoksa krep içleri hamur kalabilir Teflon tavaya ya da varsa krep tavasına çok hafif margarin sürün ve üzerine 1 kepçe krep karışımından ekleyin Tavayı sağa sola çevirerek içerisindeki krep karışımının tüm tavaya eşit yayılmasını sağlayın Bu noktada biraz el çabukluğu olması lazım, yoksa kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir
Yaklaşık 8 adet krep hazır
Beşamel sosunu hazırlayalım:
Küçük bir tencereye sıvı yağı alıyoruz ve tereyağını ekliyoruzİçinde eritiyoruzArdından unu ekliyoruz Telle karıştırıp hafif kokusu çıkınca sütü ekliyoruz güzelce birbiriyle homojen olması için devam karıştırıyoruzTuz ve karabiberi ekliyoruz
Ocağın altını kapatıyoruz 23 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kremayı ekliyoruz
Biraz daha soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ve kasar peynirini ekliyoruz Sosumuz hazır
Etlerimiz suyunu çektikten sonra soğanı ekliyoruzKavuruyoruzSoğanın rengi hafif değiştikten sonra salçaları ekliyoruz Karıştırmaya devam ediyoruz Son olarak kırmızı kapya biberleri ekliyoruz 510 dakika pişirmeye bırakıyoruz Sonra karabiberi, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip ocağın altını kısıyoruz
Fırını önceden ısıtıyoruz ve derin bir kabın içerisine ilk önce iki krep koyuyoruz Sonra üstüne 23 yemek kaşığı etli harçtan dağıtıyoruz Ardından beşamel sosunu döküp yeni krep üstüne koyuyoruz ve tekrardan etli harcı ve sosu aktarıp yeni krep koyuyoruz Bu işlemi krepler bitene kadar devam ediyoruz En son krep gelince üzerine sadece beşamel sosu ekliyoruz İsteğe göre bolca kaşar peyniri de üzerine serpe bilirsiniz Ve fırına veriyoruz Sıcaklığı ve süresi size kalmış üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından aldıktan sonra 510 dakika kadar bekleyin ve servise hazır
Kat kat pasta gibi kreplerimiz hazırKesinlikle doyurucu, Afiyet olsun