iltasyazilim
FD Üye
1 paket kalın çubuk makarna
250 gr beyaz peynir
1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Beşamel sos için malzemeler
125 gr margarin veya tereyağ
12 su bardağı un
3, 5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Makarnayı büyük derin bir tencerede kaynamış suda 10 dk kadar haşlayıp süzüyoruz Haşlanan makarnayı derin bir karıştırma kabına alarak içerisinde sıvı yağ, peynir ve tuz ekliyoruz
Diğer tarafta beşamel sos için tencerede tereyağını eritip unu ekliyoruz Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz İçine tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alıyoruz Başemel sosumuzu makarna ile iyice karıştırıp borcama alıyoruz Üzerine bol kaşar peyniri ekleyerek 175 derece fırında kaşarlar eriyip üzerini kızarana kadar pişiriyoruz Sıcak olarak servis ediyoruz Afiyet Olsun
Not: Ben büyük boy kare borcam kullandım
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
250 gr beyaz peynir
1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Beşamel sos için malzemeler
125 gr margarin veya tereyağ
12 su bardağı un
3, 5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Makarnayı büyük derin bir tencerede kaynamış suda 10 dk kadar haşlayıp süzüyoruz Haşlanan makarnayı derin bir karıştırma kabına alarak içerisinde sıvı yağ, peynir ve tuz ekliyoruz
Diğer tarafta beşamel sos için tencerede tereyağını eritip unu ekliyoruz Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz İçine tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alıyoruz Başemel sosumuzu makarna ile iyice karıştırıp borcama alıyoruz Üzerine bol kaşar peyniri ekleyerek 175 derece fırında kaşarlar eriyip üzerini kızarana kadar pişiriyoruz Sıcak olarak servis ediyoruz Afiyet Olsun
Not: Ben büyük boy kare borcam kullandım
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız