iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket fırın makarna 250 gr kaşar peyniri 100 gr beyaz peynir 3 5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 100 gr margarin Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı
Öncelikle peynirlerimizi robotta çekiyoruz (ben ölçü verdim fakat dahada peyniri çoğaltabilirsiniz peyniri yoğun seviyorsanız )makarnaları haşlıyoruz bu arada ayrı bir tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz, daha sonra üzerine sütümüzü tuz ve karabiber ekleyip pişiriyoruz bu arada dibi tutmasın diye sürekli karıştırıyoruz, fokurdamaya başlayıp koyulaşınca altını kapatıyoruz yağlanmış borcama süzdüğümüz makarnayı boşaltıp üzerine sosu döküp peynirin bir kısmını ekleyip iyice karıştırıyoruz, kalan peynirleri de üzerine döküp 200 – 220 derece arası fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz,afiyet olsun
1 paket fırın makarna 250 gr kaşar peyniri 100 gr beyaz peynir 3 5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 100 gr margarin Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı
Öncelikle peynirlerimizi robotta çekiyoruz (ben ölçü verdim fakat dahada peyniri çoğaltabilirsiniz peyniri yoğun seviyorsanız )makarnaları haşlıyoruz bu arada ayrı bir tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz, daha sonra üzerine sütümüzü tuz ve karabiber ekleyip pişiriyoruz bu arada dibi tutmasın diye sürekli karıştırıyoruz, fokurdamaya başlayıp koyulaşınca altını kapatıyoruz yağlanmış borcama süzdüğümüz makarnayı boşaltıp üzerine sosu döküp peynirin bir kısmını ekleyip iyice karıştırıyoruz, kalan peynirleri de üzerine döküp 200 – 220 derece arası fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz,afiyet olsun