iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 kilo kültür mantarı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
12 kilo tavuk eti (göğüs ya da yağsız but)
Kimyon
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Tuz
Baharatlar 1? er çay kaşığı
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1, 5 bardak süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
2 kase kasar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Tavamıza öncelikle doğradığımız soğan ve sarımsağı kavurarak başlıyoruz Hafif pembeleşince ince doğradığımız mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz Suyunu çekerken tuz ilave ediyoruz Pişen mantarları fırın kabına alıyoruz Tavamıza küp küp doğradığımız tavuk etlerini alıp üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak kavuruyoruz Tavuk etleri kızarıp pembeleşince tuz ve baharatlarını ekleyip az daha kavurup mantar ile buluşturuyoruz Beşamel Sos için severek takip ettiğim Elif Atalar hanımın sayfasındaki tarifi kullandım ve mükemmel oldu Burdan da teşekkür ederim Beşamel sos için tencereye tereyağı ve unu koyarak kavuruyoruz Unun kokusu çıkınca sütünü ilave ediyoruz Çırpma teli ile iyice çırparak topaklanmasını engelliyoruz Kaynamaya yakın tuz ve karabiber ekliyoruz 12 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz Fırın kabındaki mantar ve tavuğun üzerini kapatacak şekilde sosumuzu yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz sonrasında 2 kase kaşar peynirini her yerine eşit yayıyor ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
12 kilo kültür mantarı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
12 kilo tavuk eti (göğüs ya da yağsız but)
Kimyon
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Tuz
Baharatlar 1? er çay kaşığı
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1, 5 bardak süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
2 kase kasar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Tavamıza öncelikle doğradığımız soğan ve sarımsağı kavurarak başlıyoruz Hafif pembeleşince ince doğradığımız mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz Suyunu çekerken tuz ilave ediyoruz Pişen mantarları fırın kabına alıyoruz Tavamıza küp küp doğradığımız tavuk etlerini alıp üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak kavuruyoruz Tavuk etleri kızarıp pembeleşince tuz ve baharatlarını ekleyip az daha kavurup mantar ile buluşturuyoruz Beşamel Sos için severek takip ettiğim Elif Atalar hanımın sayfasındaki tarifi kullandım ve mükemmel oldu Burdan da teşekkür ederim Beşamel sos için tencereye tereyağı ve unu koyarak kavuruyoruz Unun kokusu çıkınca sütünü ilave ediyoruz Çırpma teli ile iyice çırparak topaklanmasını engelliyoruz Kaynamaya yakın tuz ve karabiber ekliyoruz 12 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz Fırın kabındaki mantar ve tavuğun üzerini kapatacak şekilde sosumuzu yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz sonrasında 2 kase kaşar peynirini her yerine eşit yayıyor ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız