iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ıspanak
*1 adet yumurta
*1 adet soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sosu;
*1 su bardağı süt
*2 kaşık yağ
*2 kaşık un
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi Yapılışı Evet hanımlar bugün sizlere harika bir tarif vereceğim bende ilk yaptım ve çok güzel olsun Bir o kadarda hafif ve kolay ıspanak yemeyen çocuklar içinde börek tadında oluyor eminim sevecekler benim çocuklarım sevdi
1
*Ispanağı özellikle yapraklarını doğrayın, yıkayın
*Tencereye soğanı yemeklik doğrayın
*Yağını koyup, soğanı kavurun ıspanağı dökün
*İçine suyunu çekene kadar kavurun ocağı kapatın
*Ayrı bir tavada yağla birlikte unu kavurun
*Hafif pembe olunca sütü ekleyin
*Bir iki karıştırın, koyulaşınca kapatın
*Ispanak ılınınca içine çırpılmış yumurtayı beşamel sosu ve kaşarın
*Az bir kısmını katıp tuzunu ve baharatlarını ekleyip, tepsiye yayalım
*Ispanağı sonra kalan kaşar rendesinide üstüne serpip, fırına verelim
*Üstü kızarana kadar pişirip afiyetle yiyelim Çok güzel ara sıcakta olur Afiyet olsun
*1 kilo ıspanak
*1 adet yumurta
*1 adet soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sosu;
*1 su bardağı süt
*2 kaşık yağ
*2 kaşık un
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi Yapılışı Evet hanımlar bugün sizlere harika bir tarif vereceğim bende ilk yaptım ve çok güzel olsun Bir o kadarda hafif ve kolay ıspanak yemeyen çocuklar içinde börek tadında oluyor eminim sevecekler benim çocuklarım sevdi
1
*Ispanağı özellikle yapraklarını doğrayın, yıkayın
*Tencereye soğanı yemeklik doğrayın
*Yağını koyup, soğanı kavurun ıspanağı dökün
*İçine suyunu çekene kadar kavurun ocağı kapatın
*Ayrı bir tavada yağla birlikte unu kavurun
*Hafif pembe olunca sütü ekleyin
*Bir iki karıştırın, koyulaşınca kapatın
*Ispanak ılınınca içine çırpılmış yumurtayı beşamel sosu ve kaşarın
*Az bir kısmını katıp tuzunu ve baharatlarını ekleyip, tepsiye yayalım
*Ispanağı sonra kalan kaşar rendesinide üstüne serpip, fırına verelim
*Üstü kızarana kadar pişirip afiyetle yiyelim Çok güzel ara sıcakta olur Afiyet olsun