iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Ispanak MALZEMELER
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
yoğurt
tuz
34 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın 12 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin Borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı biberle süsleyin
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
yoğurt
tuz
34 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın 12 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin Borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı biberle süsleyin