iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet orta boy kuru soğan
*Zeytinyağ
*Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
*Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Ispanak Tarifi Yapılışı Ispanak yemeyen çocuklarınıza ya da eşinize ıspanağı sevdirebilmek için veya farklı lezzetler sevenler için geliyor tarifimiz ???
Öncelikle ıspanaklarımızı yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alıyoruz ve doğruyoruz 1 adet orta boy soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Doğradığımız ıspanakları da ekleyip 5 dakika daha kavrulur Tuz ve karabiberi de eklenip altı kapatılır Daha sonra uygun bir fırın kabına ıspanaklar yerleştirilir
Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ eritilir 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve topaklanmaması için çırpma teli ile sürekli karıştırılarak un kokusu çıkana kadar kavrulur Ardından 1, 5 su bardağı süt eklenir ve koyulaşıp kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırılmaya devam edilir Kıvam aldıktan sonra tuzu ve karabiberi de eklenip altı kapatılır
Fırın kabına yerleştirilen ıspanakların üzerine beşamel sos dökülür Kaşar peyniri de rendelenip üzerine serpilir Sadece üstten ısıtmalı fırın ayarında 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Sıcak servis edilir, afiyet olsuuun
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet orta boy kuru soğan
*Zeytinyağ
*Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
*Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Ispanak Tarifi Yapılışı Ispanak yemeyen çocuklarınıza ya da eşinize ıspanağı sevdirebilmek için veya farklı lezzetler sevenler için geliyor tarifimiz ???
Öncelikle ıspanaklarımızı yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alıyoruz ve doğruyoruz 1 adet orta boy soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Doğradığımız ıspanakları da ekleyip 5 dakika daha kavrulur Tuz ve karabiberi de eklenip altı kapatılır Daha sonra uygun bir fırın kabına ıspanaklar yerleştirilir
Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ eritilir 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve topaklanmaması için çırpma teli ile sürekli karıştırılarak un kokusu çıkana kadar kavrulur Ardından 1, 5 su bardağı süt eklenir ve koyulaşıp kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırılmaya devam edilir Kıvam aldıktan sonra tuzu ve karabiberi de eklenip altı kapatılır
Fırın kabına yerleştirilen ıspanakların üzerine beşamel sos dökülür Kaşar peyniri de rendelenip üzerine serpilir Sadece üstten ısıtmalı fırın ayarında 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Sıcak servis edilir, afiyet olsuuun