
Akşam yemeklerinde sağlıklı ve besleyici bir şeyler yemek istiyorsanız beşamel soslu karnabahar tam size nazaran. Imalatı kolay olmasıyla çok sevilen beşamel soslu karnabahar akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Pekala beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Beşamel soslu karnabahar kaç dakikada pişer? İşte karşılığı:
Beşamel sos eklendiği tüm tanımlara munfasıl bir lezzet katıyor. Birebir devirde şık bir sunumda olmasına yardımcı oluyor. Imalatı kolay olan beşamel sosunu karnabahar ile birleştirmeyi denediniz mi? Hem doyurucu hem de vaktinizin yalnızca 15 dakikasını alacak olan bu tanımı evlatlar bile çok seviyor. Sevdiklerinize farklı yemeklerle harika bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz beşamel soslu karnabaharı pişirebilirsiniz.
BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR TANIMI:
GEREÇLER:
1 adet orta uzunluk karnabahar
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet dereotu

YAPILIŞI:
Karnabaharları haşlamak için suyu içine unu ekleyin ve karnabaharların külliyen yumuşadıklarından emin olana kadar haşlamaya devam edin.
Daha sonra beşamel sosu hazırlayın. Hazırladığınız beşamel sosu karnabaharların üzerine dökün.
Üstlerine kaşar peynirini ve dere otlarını koyarak fırında 120 aşamada 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun...