Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Besamel Soslu Karnabahar

Besamel Soslu Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Besamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet karnabahar

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*1 fiske karabiber
*1 fiske muskat cevizi (yoksa şart değil)
*Tuz

Üzeri için;


*1 kaseye yakın kaşar peyniri rendesi

Besamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar bugün harika bir tarifim var Karnabahar sevmeyenler bile bu tarifi çok severek yiyecek daha önce kıyma soslusunu yapmıştım Şimdi ise daha kolay daha ekonomik tarif vereceğim

1
*Tarifimize geçelim Öncelikle karnabaharları güzelce yıkıyoruz
*Tavaya alıyoruz
*510 dk kadar haşlıyoruz
*Sonra süzgeçte süzüyoruz d
*Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
*Tavamıza tereyağı ve unu koyalım Güzelce karıştıralım
*Ardından sütümüzü ekleyelim
*Çırpma teliyle güzelce karıştıralım
*Kaynadıktan sonra karabiber, muskat cevizi rendesi ve tuz ekleyelim Tekrar karıştıralım
*Ocağımızın altını kapatalım
*Süzdüğümüz karnabaharları borcam tepsiye yada orta boy fırın tepsisine alalım
*Üzerine beşamel sosunu dökelim
*Son olarak kasar peyniri rendesini de ekleyelim
*190 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Gerçekten harika bir lezzet, şimdiden deneyecek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Sevgiler ?
 
858,499Konular
982,582Mesajlar
30,350Kullanıcılar
Üst Alt