iltasyazilim
FD Üye
Besamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet karnabahar
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*1 fiske karabiber
*1 fiske muskat cevizi (yoksa şart değil)
*Tuz
Üzeri için;
*1 kaseye yakın kaşar peyniri rendesi
Besamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar bugün harika bir tarifim var Karnabahar sevmeyenler bile bu tarifi çok severek yiyecek daha önce kıyma soslusunu yapmıştım Şimdi ise daha kolay daha ekonomik tarif vereceğim
1
*Tarifimize geçelim Öncelikle karnabaharları güzelce yıkıyoruz
*Tavaya alıyoruz
*510 dk kadar haşlıyoruz
*Sonra süzgeçte süzüyoruz d
*Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
*Tavamıza tereyağı ve unu koyalım Güzelce karıştıralım
*Ardından sütümüzü ekleyelim
*Çırpma teliyle güzelce karıştıralım
*Kaynadıktan sonra karabiber, muskat cevizi rendesi ve tuz ekleyelim Tekrar karıştıralım
*Ocağımızın altını kapatalım
*Süzdüğümüz karnabaharları borcam tepsiye yada orta boy fırın tepsisine alalım
*Üzerine beşamel sosunu dökelim
*Son olarak kasar peyniri rendesini de ekleyelim
*190 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Gerçekten harika bir lezzet, şimdiden deneyecek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Sevgiler ?
*1 adet karnabahar
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*1 fiske karabiber
*1 fiske muskat cevizi (yoksa şart değil)
*Tuz
Üzeri için;
*1 kaseye yakın kaşar peyniri rendesi
Besamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar bugün harika bir tarifim var Karnabahar sevmeyenler bile bu tarifi çok severek yiyecek daha önce kıyma soslusunu yapmıştım Şimdi ise daha kolay daha ekonomik tarif vereceğim
1
*Tarifimize geçelim Öncelikle karnabaharları güzelce yıkıyoruz
*Tavaya alıyoruz
*510 dk kadar haşlıyoruz
*Sonra süzgeçte süzüyoruz d
*Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
*Tavamıza tereyağı ve unu koyalım Güzelce karıştıralım
*Ardından sütümüzü ekleyelim
*Çırpma teliyle güzelce karıştıralım
*Kaynadıktan sonra karabiber, muskat cevizi rendesi ve tuz ekleyelim Tekrar karıştıralım
*Ocağımızın altını kapatalım
*Süzdüğümüz karnabaharları borcam tepsiye yada orta boy fırın tepsisine alalım
*Üzerine beşamel sosunu dökelim
*Son olarak kasar peyniri rendesini de ekleyelim
*190 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Gerçekten harika bir lezzet, şimdiden deneyecek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Sevgiler ?