iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy karnabahar
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*3 adet sivri biber
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Sıvı yağ
Beşamel sos için:
*2 kaşık tereyağı
*1 kaşık sıvı yağ
*1 5 kaşık un
*1 5 şu bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharlar haşlanarak tepsiye alınır Diğer taraftan kıyma, soğan, biber, sarımsak ve sıvı yağ bir tencereye alınıp güzelce kavrulur ardından salça, tuz, pul biber ve karabiber eklenerek pişirilir Haşlanmış olan karnabaharların üzerine ilave edilir Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı eritilir sıvı yağ ve un ilave edilerek hafifçe kavrulur Süt eklenerek topaklanmaması için karıştırılır Tuz, karabiber ilave edilerek ocaktan alınır Kıymalı harcın üzerini kapatacak şekilde tapsiye boşaltılır Doğranmış olan kaşarlar Beşamel sosun üzerine konularak 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ?
*1 adet orta boy karnabahar
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*3 adet sivri biber
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Sıvı yağ
Beşamel sos için:
*2 kaşık tereyağı
*1 kaşık sıvı yağ
*1 5 kaşık un
*1 5 şu bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharlar haşlanarak tepsiye alınır Diğer taraftan kıyma, soğan, biber, sarımsak ve sıvı yağ bir tencereye alınıp güzelce kavrulur ardından salça, tuz, pul biber ve karabiber eklenerek pişirilir Haşlanmış olan karnabaharların üzerine ilave edilir Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı eritilir sıvı yağ ve un ilave edilerek hafifçe kavrulur Süt eklenerek topaklanmaması için karıştırılır Tuz, karabiber ilave edilerek ocaktan alınır Kıymalı harcın üzerini kapatacak şekilde tapsiye boşaltılır Doğranmış olan kaşarlar Beşamel sosun üzerine konularak 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ?