iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta büyüklükte karnabahar
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
Üstü için;
*Kaşar peyniri rendesi
*Tuz, karabiber
*İsterseniz muskat cevizi rendesi
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharları dal dal ayırıp tuz ekleyip haşlamaya bırakalım, dirliği çok gitmesin, diğer yandan tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavuralım Üstüne soğuk sütü ekleyip topaklaşmadan hızlı bir şekilde karıştıralım, koyulaşınca karabiber, muskat ve tuzu ekleyip ocaktan alalım, tepsimize önce karnabaharları, üstüne beşamel sosu en son kaşar rendesini ekleyip fırına verelim Üzeri kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun*
*1 adet orta büyüklükte karnabahar
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
Üstü için;
*Kaşar peyniri rendesi
*Tuz, karabiber
*İsterseniz muskat cevizi rendesi
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharları dal dal ayırıp tuz ekleyip haşlamaya bırakalım, dirliği çok gitmesin, diğer yandan tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavuralım Üstüne soğuk sütü ekleyip topaklaşmadan hızlı bir şekilde karıştıralım, koyulaşınca karabiber, muskat ve tuzu ekleyip ocaktan alalım, tepsimize önce karnabaharları, üstüne beşamel sosu en son kaşar rendesini ekleyip fırına verelim Üzeri kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun*