iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo karnabahar
*Kaşar peyniri
Beşamel sos;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Karabiber
*Tuz
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı tek tek ayırıp haşlıyoruz Haşlanan karnabaharları süzüp bir köşede bekletirken, Beşamel sosumu hazırlıyoruz Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alıyorum Eriyen yağa unumu yavaşyavaş ilave ediyorum Harmanlanan yağ ile una sütü katıyorum sütü de yavaş yavaş katıyorum ki topaklanmaması adına baharatları da ilave ediyorum Kaynama kıvamına gelinceye kadar devam ediyorum karıştırmaya Karnabaharları borcama diziyorum üzerine de başemal sosu ilave ediyorum son olarak da üzerine kaşarı serpiştiriyorum 180 derecelik fırında 20 dakika bekletiyorum
Afiyet olsun
*Yarım kilo karnabahar
*Kaşar peyniri
Beşamel sos;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Karabiber
*Tuz
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı tek tek ayırıp haşlıyoruz Haşlanan karnabaharları süzüp bir köşede bekletirken, Beşamel sosumu hazırlıyoruz Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alıyorum Eriyen yağa unumu yavaşyavaş ilave ediyorum Harmanlanan yağ ile una sütü katıyorum sütü de yavaş yavaş katıyorum ki topaklanmaması adına baharatları da ilave ediyorum Kaynama kıvamına gelinceye kadar devam ediyorum karıştırmaya Karnabaharları borcama diziyorum üzerine de başemal sosu ilave ediyorum son olarak da üzerine kaşarı serpiştiriyorum 180 derecelik fırında 20 dakika bekletiyorum
Afiyet olsun