iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük boy karnabahar
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardaği süt
*Tuz – karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharımızı çiçeklerine göre ayıralım tenceremize biraz su koyup haşlayalım su kaynadıktan 510 dk sonra karnabaharımız yumuşamış olur çıkarıp süzgeçte bekletelim Bu sırada da küçük bir tencereye yağları koyup eritelim ,üzerine unumuzu da ekleyerek kavurmaya başlayalım un kokusu çıktığı zaman kavrulmuş demektir Sütümüzü ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla topaklanmasına izin vermeden çırpalım,biraz kaynadıktan sonra tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyerek hafif katılaşıp kıvamını alınca altını *kapatalım Küçük yuvarlak borcama haşlanan karnabaharlarımızı dizelim ,büyük çiçek olan varsa ikiye bölelim üzerine beşamel sosumuzu döküp hafiften sosla karnabaharımız birbirine bulaşsın diye dağılmadan karıştıralım, kaşar peynirimizi üzerine dizelim ,önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda kaşarlarımız eriyip kızarana kadar bekletelim Afiyet olsun
*1 küçük boy karnabahar
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardaği süt
*Tuz – karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharımızı çiçeklerine göre ayıralım tenceremize biraz su koyup haşlayalım su kaynadıktan 510 dk sonra karnabaharımız yumuşamış olur çıkarıp süzgeçte bekletelim Bu sırada da küçük bir tencereye yağları koyup eritelim ,üzerine unumuzu da ekleyerek kavurmaya başlayalım un kokusu çıktığı zaman kavrulmuş demektir Sütümüzü ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla topaklanmasına izin vermeden çırpalım,biraz kaynadıktan sonra tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyerek hafif katılaşıp kıvamını alınca altını *kapatalım Küçük yuvarlak borcama haşlanan karnabaharlarımızı dizelim ,büyük çiçek olan varsa ikiye bölelim üzerine beşamel sosumuzu döküp hafiften sosla karnabaharımız birbirine bulaşsın diye dağılmadan karıştıralım, kaşar peynirimizi üzerine dizelim ,önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda kaşarlarımız eriyip kızarana kadar bekletelim Afiyet olsun