Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

*1 küçük boy karnabahar

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardaği süt
*Tuz – karabiber

Üzeri için;


*Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharımızı çiçeklerine göre ayıralım tenceremize biraz su koyup haşlayalım su kaynadıktan 510 dk sonra karnabaharımız yumuşamış olur çıkarıp süzgeçte bekletelim Bu sırada da küçük bir tencereye yağları koyup eritelim ,üzerine unumuzu da ekleyerek kavurmaya başlayalım un kokusu çıktığı zaman kavrulmuş demektir Sütümüzü ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla topaklanmasına izin vermeden çırpalım,biraz kaynadıktan sonra tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyerek hafif katılaşıp kıvamını alınca altını *kapatalım Küçük yuvarlak borcama haşlanan karnabaharlarımızı dizelim ,büyük çiçek olan varsa ikiye bölelim üzerine beşamel sosumuzu döküp hafiften sosla karnabaharımız birbirine bulaşsın diye dağılmadan karıştıralım, kaşar peynirimizi üzerine dizelim ,önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda kaşarlarımız eriyip kızarana kadar bekletelim Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt