Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet orta boy karnabahar
*4 yemek kaşığı süt
*Su (Haşlamak için)
*Tuz

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber

Üzeri için;


*Kaşar peyniri
*1 yemek kaşığı tereyağ(isteğe bağlı)

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı küçük parçalara ayırıp yıkıyoruz Derin bir tencereye aldığımız karnabaharın üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz, sütü ve tuzunu ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz Süt karnabahar kokusunu azaltmak ve renginin beyaz kalması için ekleniyor Daha sonra suyunu süzüp pişireceğimiz kaba alıyoruz (Ben borcam kullandım)
Beşamel sos için;
Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz 2 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz 1, 5 su bardağı sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırıyoruz Sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 23 dakika kadar kaynatıyoruz Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz
Hazırladığımız beşamel sosun karnabaharın üzerine döküyoruz Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ eritip döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun??
*
 
858,496Konular
982,374Mesajlar
30,222Kullanıcılar
ExzoSon üye
Üst Alt