iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet karnabahar
Beşamel sos için:
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*50 gr margarin
*Tuz, karabiber
Üzeri için:
*Kaşar peyniri rendesi
*Pul biberin
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı İyi akşamlar?
Tencereye suyumuzu ve tuzumuzu atıyoruz kaynamaya bırakıyoruz Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkıyoruz kaynayan suyun içine atıp haşlıyoruz
Beşamel sosumuzu yapıyoruz bir yandan, tencereye yağımızı ve unumuzu koyuyoruz kavuruyoruz Unun kokusu çıkınca sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz Sürekli çırpıyoruz un topaklanma yapmasın Tuzu muzu ve karabiberimizi atıyoruz muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz Karnabaharımız yumuşayınca süzüyoruz ve fırın kabına alıyoruz üzerine beşamel sosu döküp kaşar rendesini ve pul biberi serpiyoruz Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun??
*1 adet karnabahar
Beşamel sos için:
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*50 gr margarin
*Tuz, karabiber
Üzeri için:
*Kaşar peyniri rendesi
*Pul biberin
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı İyi akşamlar?
Tencereye suyumuzu ve tuzumuzu atıyoruz kaynamaya bırakıyoruz Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkıyoruz kaynayan suyun içine atıp haşlıyoruz
Beşamel sosumuzu yapıyoruz bir yandan, tencereye yağımızı ve unumuzu koyuyoruz kavuruyoruz Unun kokusu çıkınca sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz Sürekli çırpıyoruz un topaklanma yapmasın Tuzu muzu ve karabiberimizi atıyoruz muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz Karnabaharımız yumuşayınca süzüyoruz ve fırın kabına alıyoruz üzerine beşamel sosu döküp kaşar rendesini ve pul biberi serpiyoruz Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun??