iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği Tarifi İçin Malzemeler Krep için:
*2 adet yumurta
*2 su bardağından 1 parmak eksik un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için;
*400 gram kıyma
*1 büyük kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Aralar için;
*Kaşar rendesi
Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle krebi hazırlayalım
krep malzemelerinin hepsini karıştırıp akıcı bir hamur elde edelim Krep tavasına ya da yapışmaz teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdıralım Tavayı ilk krepte yağlamak yeterli Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayalım Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirelim
Kıymalı harcı hazırlayalım Tencereye sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım Ardından soğanı ekleyip kavuralım
Baharat ekleyip pişmeye bırakalım Beşamel sos için tereyağını eritip un ekleyip kavuralım Sütü ve tuzu ekleyip karıştıralım Soğumaya bırakalım Kıvamı biraz yoğun olacak Yuvarlak büyük borcama ilk krep üstüne beşamel sos sürelim Kıymalı harçtan ilave edip kaşar rendesi ekleyelim Krep bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım Önceden ısıtılmış 200 derecede üstü kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*2 su bardağından 1 parmak eksik un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için;
*400 gram kıyma
*1 büyük kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Aralar için;
*Kaşar rendesi
Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle krebi hazırlayalım
krep malzemelerinin hepsini karıştırıp akıcı bir hamur elde edelim Krep tavasına ya da yapışmaz teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdıralım Tavayı ilk krepte yağlamak yeterli Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayalım Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirelim
Kıymalı harcı hazırlayalım Tencereye sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım Ardından soğanı ekleyip kavuralım
Baharat ekleyip pişmeye bırakalım Beşamel sos için tereyağını eritip un ekleyip kavuralım Sütü ve tuzu ekleyip karıştıralım Soğumaya bırakalım Kıvamı biraz yoğun olacak Yuvarlak büyük borcama ilk krep üstüne beşamel sos sürelim Kıymalı harçtan ilave edip kaşar rendesi ekleyelim Krep bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım Önceden ısıtılmış 200 derecede üstü kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun