Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği

Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği Tarifi İçin Malzemeler Krep için:


*2 adet yumurta
*2 su bardağından 1 parmak eksik un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harç için;


*400 gram kıyma
*1 büyük kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kırmızı toz biber

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber

Aralar için;


*Kaşar rendesi

Beşamel Soslu Kat Kat Krep Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle krebi hazırlayalım
krep malzemelerinin hepsini karıştırıp akıcı bir hamur elde edelim Krep tavasına ya da yapışmaz teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdıralım Tavayı ilk krepte yağlamak yeterli Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayalım Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirelim
Kıymalı harcı hazırlayalım Tencereye sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım Ardından soğanı ekleyip kavuralım
Baharat ekleyip pişmeye bırakalım Beşamel sos için tereyağını eritip un ekleyip kavuralım Sütü ve tuzu ekleyip karıştıralım Soğumaya bırakalım Kıvamı biraz yoğun olacak Yuvarlak büyük borcama ilk krep üstüne beşamel sos sürelim Kıymalı harçtan ilave edip kaşar rendesi ekleyelim Krep bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım Önceden ısıtılmış 200 derecede üstü kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt