iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg karnabahar
*500 gr kıyma
*3 tane orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
Üzerine Dökmek İçin;
*Kaşar Peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharlar küçük küçük bölünür, tencerede haşlanır, borcama dizilir
Diğer tarafta kıyma ve soğanlar kavrulur, baharat ve tuz ilave edildikten sonra karnabaharların üzerine ilave edilir, 12 çay bardağı sıcak su dökülür 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürülür, 15 dk pişirilir Bu sayede karnabahar ve kıymanın birlikte kaynaması sağlanır
Bu sürede beşamel sos hazırlanır Tereyağı, un ve süt tencereye alınır, kaynayıncaya kadar kadar karıştırılır, yoğunlaşınca ocağın altı kapatılır
Fırından çıkarılan karnabaharlı kıymalı karışımın üstüne beşamel sos dökülür, istenilen miktarda kaşar ilave edilerek tekrar fırına verilir Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak sıcak ? servis edilir
Afiyet olsun
*1 kg karnabahar
*500 gr kıyma
*3 tane orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
Üzerine Dökmek İçin;
*Kaşar Peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharlar küçük küçük bölünür, tencerede haşlanır, borcama dizilir
Diğer tarafta kıyma ve soğanlar kavrulur, baharat ve tuz ilave edildikten sonra karnabaharların üzerine ilave edilir, 12 çay bardağı sıcak su dökülür 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürülür, 15 dk pişirilir Bu sayede karnabahar ve kıymanın birlikte kaynaması sağlanır
Bu sürede beşamel sos hazırlanır Tereyağı, un ve süt tencereye alınır, kaynayıncaya kadar kadar karıştırılır, yoğunlaşınca ocağın altı kapatılır
Fırından çıkarılan karnabaharlı kıymalı karışımın üstüne beşamel sos dökülür, istenilen miktarda kaşar ilave edilerek tekrar fırına verilir Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak sıcak ? servis edilir
Afiyet olsun