Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg karnabahar
*500 gr kıyma
*3 tane orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber

Beşamel Sos İçin;


*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt

Üzerine Dökmek İçin;


*Kaşar Peyniri

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharlar küçük küçük bölünür, tencerede haşlanır, borcama dizilir
Diğer tarafta kıyma ve soğanlar kavrulur, baharat ve tuz ilave edildikten sonra karnabaharların üzerine ilave edilir, 12 çay bardağı sıcak su dökülür 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürülür, 15 dk pişirilir Bu sayede karnabahar ve kıymanın birlikte kaynaması sağlanır
Bu sürede beşamel sos hazırlanır Tereyağı, un ve süt tencereye alınır, kaynayıncaya kadar kadar karıştırılır, yoğunlaşınca ocağın altı kapatılır
Fırından çıkarılan karnabaharlı kıymalı karışımın üstüne beşamel sos dökülür, istenilen miktarda kaşar ilave edilerek tekrar fırına verilir Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak sıcak ? servis edilir

Afiyet olsun
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt