iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy karnabahar
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*250 gr kıyma
*3 kaşık kışlık hazırlanan domates sos ( 1 domates )
*1 kaşık domates salça
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay bardağı kaşar rendesi
*Karabiber
*Tuz
*Kırmızı biber
*Zerdeçal ( az koyalım )
Beşamel Sos;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 bardak süt
*2 yemek kaşığı un
*Karabiber
*Tuz
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkıyoruz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ( parçalanmayacak kadar yumuşak ) süzerek fırın kabına güzelce diziyoruz Bu arada tavada az zeytinyağında önce soğan sarımsağı kavuruyoruz Sonra domates sosu ekliyoruz ve az suyunu çekince salçayı ekliyoruz ve en son kıymayı da ekleyip kavuruyoruz Üstüne baharatları da ekleyip kavurma işlemini bitiriyoruz
Beşamel sos içinde ayrı bir tavaya yağı ve unu koyup kavuruyoruz Unun kokusu çıkınca sütü ekleyip un topaklanmasın diye karıştırıcıyla karıştırıyoruz Muhallebi kıvamına gelince tuz karabiberi koyup kapatıyoruz
Fırın kabında olan karnabaharın üstüne eşit oranda önce kıymayı yayıyoruz, üstüne de yine her yerini kaplayacak şekilde beşamel sosu döküyoruz ve onun üstüne de kaşarı serpiyoruz 200 derece fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*1 orta boy karnabahar
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*250 gr kıyma
*3 kaşık kışlık hazırlanan domates sos ( 1 domates )
*1 kaşık domates salça
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay bardağı kaşar rendesi
*Karabiber
*Tuz
*Kırmızı biber
*Zerdeçal ( az koyalım )
Beşamel Sos;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 bardak süt
*2 yemek kaşığı un
*Karabiber
*Tuz
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkıyoruz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ( parçalanmayacak kadar yumuşak ) süzerek fırın kabına güzelce diziyoruz Bu arada tavada az zeytinyağında önce soğan sarımsağı kavuruyoruz Sonra domates sosu ekliyoruz ve az suyunu çekince salçayı ekliyoruz ve en son kıymayı da ekleyip kavuruyoruz Üstüne baharatları da ekleyip kavurma işlemini bitiriyoruz
Beşamel sos içinde ayrı bir tavaya yağı ve unu koyup kavuruyoruz Unun kokusu çıkınca sütü ekleyip un topaklanmasın diye karıştırıcıyla karıştırıyoruz Muhallebi kıvamına gelince tuz karabiberi koyup kapatıyoruz
Fırın kabında olan karnabaharın üstüne eşit oranda önce kıymayı yayıyoruz, üstüne de yine her yerini kaplayacak şekilde beşamel sosu döküyoruz ve onun üstüne de kaşarı serpiyoruz 200 derece fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Afiyet olsun