iltasyazilim
FD Üye
*
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*Karnabahar
*2 tane patates
*1 tane soğan
*200 gr normal yağlı kıyma
*2 tane yeşil biber
*1 tane domates
*1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
*1 tatlı kaşığı Salça (Domates +Biber)
*2 yemek kaşığı Mısır unu
*1 diş sarımsak
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Kekik
*Zeytinyağı
*Tuz
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*2 bardak süt
*Karabiber
*Tuz
*Eski kaşar
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı yıkayıp parçalara ayırıyoruz ve patatesi parmak şeklinde doğrayıp fırın kabına alıyoruz üzerine 2 yemek kaşığı Mısır unu (çıtır olması için), tuz, kırmızı biber ve zeytinyağı ekleyip harmanlıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz Kızarmaya başlayınca soğanı doğrayıp üzerine ekliyoruz ve iyice kızartıyoruz ( soğanı sonradan eklememizin nedeni soğan fırında çabuk piştiği için) Kıymayı tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz Kavrulunca doğradığımız biberleri ekliyoruz ve biraz zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz Daha sonra bir tatlı kaşığı salçamızı, kırmızı biber, kekik ve karabiberi ekliyoruz Salça Kavrulunca yemeklik doğradığımız domatesi, iri doğradığımız sarımsağı ve biraz tuz ekleyip pişiriyoruz Altını kapatmaya yakın kuru maydanozu ekliyoruz ve biraz karıştırıp altını kapatıyoruz Daha sonra beşamel sos için tereyağını tavaya alıyoruz eriyince unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz Un kavrulup kokusunu verince sütümüzü, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Bir iki dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve rendelenmiş eski kaşarı ekleyip karıştırıyoruz
Fırında kızarmış olan sebzelerin üstüne sırasıyla kıymalı sosu ve beşamel sosu yayıp 250 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*Karnabahar
*2 tane patates
*1 tane soğan
*200 gr normal yağlı kıyma
*2 tane yeşil biber
*1 tane domates
*1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
*1 tatlı kaşığı Salça (Domates +Biber)
*2 yemek kaşığı Mısır unu
*1 diş sarımsak
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Kekik
*Zeytinyağı
*Tuz
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*2 bardak süt
*Karabiber
*Tuz
*Eski kaşar
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı yıkayıp parçalara ayırıyoruz ve patatesi parmak şeklinde doğrayıp fırın kabına alıyoruz üzerine 2 yemek kaşığı Mısır unu (çıtır olması için), tuz, kırmızı biber ve zeytinyağı ekleyip harmanlıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz Kızarmaya başlayınca soğanı doğrayıp üzerine ekliyoruz ve iyice kızartıyoruz ( soğanı sonradan eklememizin nedeni soğan fırında çabuk piştiği için) Kıymayı tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz Kavrulunca doğradığımız biberleri ekliyoruz ve biraz zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz Daha sonra bir tatlı kaşığı salçamızı, kırmızı biber, kekik ve karabiberi ekliyoruz Salça Kavrulunca yemeklik doğradığımız domatesi, iri doğradığımız sarımsağı ve biraz tuz ekleyip pişiriyoruz Altını kapatmaya yakın kuru maydanozu ekliyoruz ve biraz karıştırıp altını kapatıyoruz Daha sonra beşamel sos için tereyağını tavaya alıyoruz eriyince unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz Un kavrulup kokusunu verince sütümüzü, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Bir iki dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve rendelenmiş eski kaşarı ekleyip karıştırıyoruz
Fırında kızarmış olan sebzelerin üstüne sırasıyla kıymalı sosu ve beşamel sosu yayıp 250 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*