iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük boy karnabahar
*2 patates
*Tuz
Kıymalı harç için;
*250300 gram kıyma
*1 adet kırmızı biber
*23 adet yeşil biber
*1 tane soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Nane
*Kekik
Beşamel sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*1, 52 su bardağı süt kıvamını ayarlamak için süt ilave edebilirsiniz
*Kaşar peyniri rendesi
*Karabiber
*Tuz
Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabahar ve patates tuzlu suda haşlanır ve süzülür ve fırın kabına alınır
Daha sonra kıymalı harç için önce kıymayı kavurup daha sonra soğan ve biberleri ince ince kıyıp kavurmaya devam ediyoruz en son baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz ve karnabaharların üstüne ekliyoruz
Beşamel sosu için tere yağını eritip unu ilave ediyoruz 2 dk kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve hızlı karıştırıyoruz eğer katı olursa ilave süt ekleyebilirsiniz Topak olursa blendırdan geçirebilirsiniz Ateşten alıp karabiber ve tuzu eklenir En son olarak karnabaharların üzerine yayılır ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir 180 derecedeki fırının üst kısmına yakın yerine konur ve üstü kızarana kadar pişirilir
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 küçük boy karnabahar
*2 patates
*Tuz
Kıymalı harç için;
*250300 gram kıyma
*1 adet kırmızı biber
*23 adet yeşil biber
*1 tane soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Nane
*Kekik
Beşamel sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*1, 52 su bardağı süt kıvamını ayarlamak için süt ilave edebilirsiniz
*Kaşar peyniri rendesi
*Karabiber
*Tuz
Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabahar ve patates tuzlu suda haşlanır ve süzülür ve fırın kabına alınır
Daha sonra kıymalı harç için önce kıymayı kavurup daha sonra soğan ve biberleri ince ince kıyıp kavurmaya devam ediyoruz en son baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz ve karnabaharların üstüne ekliyoruz
Beşamel sosu için tere yağını eritip unu ilave ediyoruz 2 dk kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve hızlı karıştırıyoruz eğer katı olursa ilave süt ekleyebilirsiniz Topak olursa blendırdan geçirebilirsiniz Ateşten alıp karabiber ve tuzu eklenir En son olarak karnabaharların üzerine yayılır ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir 180 derecedeki fırının üst kısmına yakın yerine konur ve üstü kızarana kadar pişirilir
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun