Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Kıymalı Patates Yemeği

Beşamel Soslu Kıymalı Patates Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
Not; ölçüler en küçük kare borcam içindir
4 orta boy patates

Kıymalı harç için;
250 gr dana kıyma
1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Salçalı sosu için;
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamelli için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

En üste;
Kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı
Patatesleri daire şeklinde yarım cm kalınlığında doğrayıp az sıvı yağda renkleri hafif değişene kadar kızartın Kıymayı sıvı yağla beraber renk değiştirene kadar kavurun Sonra baharatlar ve soğanı da ekleyip biraz daha kavurun ve en son maydanozu ekleyip altını kapatın Borcamın dibine az kızarmış patatesleri dizin üzerine kıymalı harcın tamamını boşaltıp yayın Kıymalı harcın üzerine geri kalan patatesleri dizin üzeri kapansın Sonra bir kasede salçalı sosu hazırlayın sosun Tüm malzemelerini kaseye alıp homojen hale getirin ve patatesli kıymalı dizdiğimiz yemeğimizin üzerine dökün önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin patatesler yumuşayana kadar pişirin Siz o sırada beşameli hazırlayın Bir sos tenceresinde tereyağını eritin üzerine unu ekleyip 1 dk kavurun Sonra içine sütü ekleyip kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırın Kaynayıp kıvam alınca içine tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın Pişen yemeğin üstüne beşamel sosu eşit şekilde yayın ve tekrar fırına verin 10 dk daha pişsin En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de yayıp 5 dk daha fırında bekletin üzeri kızarınca fırından alın



 
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt