Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Kıymalı Patates

Beşamel Soslu Kıymalı Patates

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;


*3 adet büyük patates
*2 adet soğan

Kızartmak için;


*Sıvıyağ

Kıymalı sos için:


*1 adet soğan
*300 gram kıyma
*1 adet büyük mantar
*1 adet yeşil yada sarı biber
*1 adet kırmızı biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*4 diş sarımsak
*56 dal maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Zeytinyağı

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber

Üzeri için;


*1 su bardağı peynir rendesi

Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı Patatesler ve 1 soğan halka şeklinde doğranır ve hafif kızartılır Peçete serili tabağa alınır
Kıymalı harç için; tavaya sıvı yağ ekleyip küp doğranmış soğan, sarımsak ve biberler kavrulur Kıyma eklenip suyunu salıp çekinceye dek kavrulur Küp doğranmış domates, mantar ve salçada eklenerek hafif suyu çekinceye dek pişirilir Tuz ve karabiber serpilip, ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılıp ocaktan indirilir
Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsinin tabanına önce soğan dilimleri yerleştirilir Ardından patates dilimleri yerleştirilir Sebzelerin üzeri pişirdiğimiz kıymalı harçla kaplanır
Beşamel sos için; tencereye sıvı yağ eklenip ısıtılır Un eklenip kokusu çıkıncaya dek kavrulur Süt dökülüp topaklanmaması için hızlıca karıştırılır Tuz ve karabiber eklenip, koyulaşıncaya dek pişirilir Pişen beşamel sosta kıymalı harcın üzerine dökülüp tüm yüzey kaplanır Son olarak da üzeri bol peynir rendesiyle kaplanır Isıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyip kızarıncaya dek pişirilir
Afiyet olsun
Damak zevkinize göre istediğiniz sebzeleri ekleyebilir yada çıkartabilirsiniz
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt