iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*3 adet büyük patates
*2 adet soğan
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Kıymalı sos için:
*1 adet soğan
*300 gram kıyma
*1 adet büyük mantar
*1 adet yeşil yada sarı biber
*1 adet kırmızı biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*4 diş sarımsak
*56 dal maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Zeytinyağı
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*1 su bardağı peynir rendesi
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı Patatesler ve 1 soğan halka şeklinde doğranır ve hafif kızartılır Peçete serili tabağa alınır
Kıymalı harç için; tavaya sıvı yağ ekleyip küp doğranmış soğan, sarımsak ve biberler kavrulur Kıyma eklenip suyunu salıp çekinceye dek kavrulur Küp doğranmış domates, mantar ve salçada eklenerek hafif suyu çekinceye dek pişirilir Tuz ve karabiber serpilip, ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılıp ocaktan indirilir
Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsinin tabanına önce soğan dilimleri yerleştirilir Ardından patates dilimleri yerleştirilir Sebzelerin üzeri pişirdiğimiz kıymalı harçla kaplanır
Beşamel sos için; tencereye sıvı yağ eklenip ısıtılır Un eklenip kokusu çıkıncaya dek kavrulur Süt dökülüp topaklanmaması için hızlıca karıştırılır Tuz ve karabiber eklenip, koyulaşıncaya dek pişirilir Pişen beşamel sosta kıymalı harcın üzerine dökülüp tüm yüzey kaplanır Son olarak da üzeri bol peynir rendesiyle kaplanır Isıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyip kızarıncaya dek pişirilir
Afiyet olsun
Damak zevkinize göre istediğiniz sebzeleri ekleyebilir yada çıkartabilirsiniz
*3 adet büyük patates
*2 adet soğan
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Kıymalı sos için:
*1 adet soğan
*300 gram kıyma
*1 adet büyük mantar
*1 adet yeşil yada sarı biber
*1 adet kırmızı biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*4 diş sarımsak
*56 dal maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Zeytinyağı
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*1 su bardağı peynir rendesi
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı Patatesler ve 1 soğan halka şeklinde doğranır ve hafif kızartılır Peçete serili tabağa alınır
Kıymalı harç için; tavaya sıvı yağ ekleyip küp doğranmış soğan, sarımsak ve biberler kavrulur Kıyma eklenip suyunu salıp çekinceye dek kavrulur Küp doğranmış domates, mantar ve salçada eklenerek hafif suyu çekinceye dek pişirilir Tuz ve karabiber serpilip, ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılıp ocaktan indirilir
Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsinin tabanına önce soğan dilimleri yerleştirilir Ardından patates dilimleri yerleştirilir Sebzelerin üzeri pişirdiğimiz kıymalı harçla kaplanır
Beşamel sos için; tencereye sıvı yağ eklenip ısıtılır Un eklenip kokusu çıkıncaya dek kavrulur Süt dökülüp topaklanmaması için hızlıca karıştırılır Tuz ve karabiber eklenip, koyulaşıncaya dek pişirilir Pişen beşamel sosta kıymalı harcın üzerine dökülüp tüm yüzey kaplanır Son olarak da üzeri bol peynir rendesiyle kaplanır Isıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyip kızarıncaya dek pişirilir
Afiyet olsun
Damak zevkinize göre istediğiniz sebzeleri ekleyebilir yada çıkartabilirsiniz