iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Körili Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler Püre için;
*3 büyük patates
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Bir çimdik köri
*Tuz (isteğe göre)
Beşamel sos için;
*2 Su bardağı süt
*2 kaşık un
*2 kaşık tereyağı
*Muskat
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar
Beşamel Soslu Körili Patates Püresi Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese selamlar Benim ve çevremdekilerin yemekten zevk aldığı bir tarifi anlatıcam Özellikle kuru dolma, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok güzel oluyor Yumuşak olması nedeniyle çocukların ve yaşlılarında severek tükettiği bi yemek
3 tane Patatesi haşlayalım sıcakken ezip içine süt, tereyağı, köri ve tuz ile karıştıralım İçinde patates topu kalmayacak şekilde yoğuradabilirsiniz Tuz ayarını tadına bakarak yapabilirsiniz Daha sonra fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım Fırın ısınırken patatesimizi küçük boy borcama ya da batona yerleştirelim fırına verelim Başemal sosu yapmaya başlayalım unu tereyağını güzelce kavuralım üzerine sütü koyup kıvam alana kadar pişirelim koyulaşınca içine bir tutam tuz bi tutam Muskat koyup hızlıca çırpalım Fırındaki patates takriben 10 dk içinde üstü tabaka halinde hazır duruma gelmiştir hazırladığımız beşameli üzerine döküp tekrar fırınlayın bi 10 15 dk kadar sonra üzeri kaymak gibi bir tabaka haline gelince üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip Kızarana kadar pişirin Dilimleyerek servis edin afiyet olsun
*3 büyük patates
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Bir çimdik köri
*Tuz (isteğe göre)
Beşamel sos için;
*2 Su bardağı süt
*2 kaşık un
*2 kaşık tereyağı
*Muskat
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar
Beşamel Soslu Körili Patates Püresi Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese selamlar Benim ve çevremdekilerin yemekten zevk aldığı bir tarifi anlatıcam Özellikle kuru dolma, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok güzel oluyor Yumuşak olması nedeniyle çocukların ve yaşlılarında severek tükettiği bi yemek
3 tane Patatesi haşlayalım sıcakken ezip içine süt, tereyağı, köri ve tuz ile karıştıralım İçinde patates topu kalmayacak şekilde yoğuradabilirsiniz Tuz ayarını tadına bakarak yapabilirsiniz Daha sonra fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım Fırın ısınırken patatesimizi küçük boy borcama ya da batona yerleştirelim fırına verelim Başemal sosu yapmaya başlayalım unu tereyağını güzelce kavuralım üzerine sütü koyup kıvam alana kadar pişirelim koyulaşınca içine bir tutam tuz bi tutam Muskat koyup hızlıca çırpalım Fırındaki patates takriben 10 dk içinde üstü tabaka halinde hazır duruma gelmiştir hazırladığımız beşameli üzerine döküp tekrar fırınlayın bi 10 15 dk kadar sonra üzeri kaymak gibi bir tabaka haline gelince üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip Kızarana kadar pişirin Dilimleyerek servis edin afiyet olsun