iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler KREP İÇİN;
*2 adet yumurta
*2 bardak süt
*1 bardak un
*Çay kaşığının ucu kadar tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
*50 gram tereyağ
*50 gram *un (yarım su bardağı)
*2 5 bardak süt
*Tuz
*Muskat
*Beyaz biber
İÇ HARCI İÇİN,
*2 tane patlıcan
*2 tane kırmızı biber (kapya biber)
*3 tane çarliston biber
Beşamel Soslu Krep Sarma Tarifi Yapılışı KREP HAZIRLANIŞI;
2 adet yumurta iyice çırpılır 2 su bardağı süt eklenir birazda öyle çırpılır un yavaş yavaş ilave edilir pürüssüz bi hamur elde etmek için sonra krep tavasını ocaga alıp tava ısınınca çok az miktarda tereyağ sürüp krep hamuru bitene kadar pişirililr
BEŞAMEL SOS HAZIRLANIŞI;
Öncellikle beşamel sos çok önemli ve ölçülerini göz kararı yapmayınız !
Beşamel sos yapmak için tencereye tereyağ ekliyoruz ve tereyağın erimesini bekliyoruz, tereyağ kızmadan köpüklenmeden unu ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz ,3 dakika sonunda ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakıyoruz ,o iç malzemesini hazırlayabilirsiniz yaptığınız tereyağ ve un karışımı soğuduktan sonra 2 5 su bardağı sütü ekleyip ocağa almadan karıştırın ve ocağa alıp homojen bir kıvam alana kadar yani puding gibi bir kıvam almışsa beşamel sosunuz olmuş demektir ,ocaktan alıp hemen muskat rendeleyin ,çok fazla rendelerseniz baş ağrısı yapar ,3 kes rendeleyin *beyaz biberiniz varsa ekleyin sırada;
İÇ HARCI HAZIRLANIŞI;
Patlıcan, kırmızı biber ve çarliston biberi közlemek için fırına veriyoruz ,10 15 dakika közlendikten sonra fırından alıp kabuklarını soyuyoruz ve ince ince küpler halinde doğruyoruz ve yapmış olduğumuz beşamelin yarısıyla iç malzemeleri karıştırıp 3 dakika kadar ocakta pişiriyoruz
Krepler hazır olunca iç harcını içine koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ,üzerine yarısını ayırdığımız beşameli sürüyoruz, kaşar peyniri rendesi ekleyin, üzeri graten olması için ( kızarması için ) üstü kızarana kadar fırında bekletin ve AFİYET OLSUN
*2 adet yumurta
*2 bardak süt
*1 bardak un
*Çay kaşığının ucu kadar tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER;
*50 gram tereyağ
*50 gram *un (yarım su bardağı)
*2 5 bardak süt
*Tuz
*Muskat
*Beyaz biber
İÇ HARCI İÇİN,
*2 tane patlıcan
*2 tane kırmızı biber (kapya biber)
*3 tane çarliston biber
Beşamel Soslu Krep Sarma Tarifi Yapılışı KREP HAZIRLANIŞI;
2 adet yumurta iyice çırpılır 2 su bardağı süt eklenir birazda öyle çırpılır un yavaş yavaş ilave edilir pürüssüz bi hamur elde etmek için sonra krep tavasını ocaga alıp tava ısınınca çok az miktarda tereyağ sürüp krep hamuru bitene kadar pişirililr
BEŞAMEL SOS HAZIRLANIŞI;
Öncellikle beşamel sos çok önemli ve ölçülerini göz kararı yapmayınız !
Beşamel sos yapmak için tencereye tereyağ ekliyoruz ve tereyağın erimesini bekliyoruz, tereyağ kızmadan köpüklenmeden unu ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz ,3 dakika sonunda ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakıyoruz ,o iç malzemesini hazırlayabilirsiniz yaptığınız tereyağ ve un karışımı soğuduktan sonra 2 5 su bardağı sütü ekleyip ocağa almadan karıştırın ve ocağa alıp homojen bir kıvam alana kadar yani puding gibi bir kıvam almışsa beşamel sosunuz olmuş demektir ,ocaktan alıp hemen muskat rendeleyin ,çok fazla rendelerseniz baş ağrısı yapar ,3 kes rendeleyin *beyaz biberiniz varsa ekleyin sırada;
İÇ HARCI HAZIRLANIŞI;
Patlıcan, kırmızı biber ve çarliston biberi közlemek için fırına veriyoruz ,10 15 dakika közlendikten sonra fırından alıp kabuklarını soyuyoruz ve ince ince küpler halinde doğruyoruz ve yapmış olduğumuz beşamelin yarısıyla iç malzemeleri karıştırıp 3 dakika kadar ocakta pişiriyoruz
Krepler hazır olunca iç harcını içine koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ,üzerine yarısını ayırdığımız beşameli sürüyoruz, kaşar peyniri rendesi ekleyin, üzeri graten olması için ( kızarması için ) üstü kızarana kadar fırında bekletin ve AFİYET OLSUN