iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Mantarlı Brokoli Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr brokoli
*500 gr mantar
*500 gr tavuk gögüsü
*Pul biber
*Karabiber
Beşamel sos;
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*3 kaşık tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peynir
Beşamel Soslu Mantarlı Brokoli Tarifi Yapılışı Öncelikle mantarlarımızı 4 e bölüyoruz ,brokolilerimizi çok küçültmeden parçalayacağız ,tavukları kuş başı doğrayalım
Brokoliyle mantarı yarım çay bardağı suyla renkleri dönene kadar haşlayalım Tavuklarımızı ayrı bir tavada biraz pulbiber ve karabiberle kavuralım Haşlanmış brokoliyle mantarı borcamımızın alt katına üstüne tavuğumuzu koyalım, beşamel sosu üstüne döküp fırında 20 dakika pişirelim ,daha sonra üstüne kaşar rendesini koyup kaşar eriyene kadar pişirelim, afiyet olsun
*500 gr brokoli
*500 gr mantar
*500 gr tavuk gögüsü
*Pul biber
*Karabiber
Beşamel sos;
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*3 kaşık tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peynir
Beşamel Soslu Mantarlı Brokoli Tarifi Yapılışı Öncelikle mantarlarımızı 4 e bölüyoruz ,brokolilerimizi çok küçültmeden parçalayacağız ,tavukları kuş başı doğrayalım
Brokoliyle mantarı yarım çay bardağı suyla renkleri dönene kadar haşlayalım Tavuklarımızı ayrı bir tavada biraz pulbiber ve karabiberle kavuralım Haşlanmış brokoliyle mantarı borcamımızın alt katına üstüne tavuğumuzu koyalım, beşamel sosu üstüne döküp fırında 20 dakika pişirelim ,daha sonra üstüne kaşar rendesini koyup kaşar eriyene kadar pişirelim, afiyet olsun