iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
Mantarlı harç için;
*1 paket mantar
*2 yeşil biber
*1 soğan
*Yarım su bardağı süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*2 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi Yapılışı Mantarlı harç yapılışı;
Soğan ve biber yağda sotelenir Aynı anda doğranmış mantarlar başka bir tavada sotelenir Pişen malzemeler birleştirilir Üzerine süt dökülür 23 dk kavrulur Altı kapanır kenara alınır
Krep için;
Un ,kabartma tozu karıştırılır Yumurta ve tuz ilave edilir karıştırılır Süt ve yağ ilave edilir karıştırılır Tavada arlı önlü ince bir tabaka olarak pişirilir
Beşamel sos
Un yağ ile kavrulur Süt ve tuz eklenir Koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılır Soğumaya bırakılır
Krep sarmanın yapılışı;
Krepin üzerine beşamel sos sürülür mantarlı harçtan eklenir Dürüm gibi sarılır )
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
Mantarlı harç için;
*1 paket mantar
*2 yeşil biber
*1 soğan
*Yarım su bardağı süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*2 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi Yapılışı Mantarlı harç yapılışı;
Soğan ve biber yağda sotelenir Aynı anda doğranmış mantarlar başka bir tavada sotelenir Pişen malzemeler birleştirilir Üzerine süt dökülür 23 dk kavrulur Altı kapanır kenara alınır
Krep için;
Un ,kabartma tozu karıştırılır Yumurta ve tuz ilave edilir karıştırılır Süt ve yağ ilave edilir karıştırılır Tavada arlı önlü ince bir tabaka olarak pişirilir
Beşamel sos
Un yağ ile kavrulur Süt ve tuz eklenir Koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılır Soğumaya bırakılır
Krep sarmanın yapılışı;
Krepin üzerine beşamel sos sürülür mantarlı harçtan eklenir Dürüm gibi sarılır )