iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
*1 Patlıcan
*1 Kabak
*2 Patates
*Kızartmak için sıvı yağ
Arası için:
*500g tavuk göğsü (kemiksiz)
*1 domates
*1 soğan
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı mısır konservesi
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, kekik, karabiber
Beşamel sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 bardak süt (yani 400ml)
Üzeri için:
*Kasar rendesi
Beşamel Soslu Oturtma Tarifi Yapılışı Öncelik ile patatesleri, kabağı ve patlıcanı soyuyoruz ve dikey olarak doğruyoruz ardından kızgın yağ’da kızartıyoruz Başka bir tavaya biraz sıvı yağ ekliyoruz ve soğanı, tavuğu ve sarımsağı soteliyoruz Soteledikten sonra içine domatesi, salçayı, mısırı ve baharatları ekleyip devam soteliyoruz Küçük boy borcama kızarttığımız sebzelerin yarısını diziyoruz ve üzerine tavuk sotemizi döküyoruz Tavuk sotenin üzerine de geri kalan sebzeleri diziyoruz ve beşamel sosumuzu hazırlıyoruz Tencereyi orta ateşe alıp tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine un’u ilave edip kokusu gidene kadar kavuruyoruz Yavaş yavaş sütü de ekleyip çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırıyoruz Beşamel kıvamını alınca ocaktan alıyoruz ve sebzelerin üzerinde gezdiriyoruz En son da rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*1 Patlıcan
*1 Kabak
*2 Patates
*Kızartmak için sıvı yağ
Arası için:
*500g tavuk göğsü (kemiksiz)
*1 domates
*1 soğan
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı mısır konservesi
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, kekik, karabiber
Beşamel sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 bardak süt (yani 400ml)
Üzeri için:
*Kasar rendesi
Beşamel Soslu Oturtma Tarifi Yapılışı Öncelik ile patatesleri, kabağı ve patlıcanı soyuyoruz ve dikey olarak doğruyoruz ardından kızgın yağ’da kızartıyoruz Başka bir tavaya biraz sıvı yağ ekliyoruz ve soğanı, tavuğu ve sarımsağı soteliyoruz Soteledikten sonra içine domatesi, salçayı, mısırı ve baharatları ekleyip devam soteliyoruz Küçük boy borcama kızarttığımız sebzelerin yarısını diziyoruz ve üzerine tavuk sotemizi döküyoruz Tavuk sotenin üzerine de geri kalan sebzeleri diziyoruz ve beşamel sosumuzu hazırlıyoruz Tencereyi orta ateşe alıp tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine un’u ilave edip kokusu gidene kadar kavuruyoruz Yavaş yavaş sütü de ekleyip çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırıyoruz Beşamel kıvamını alınca ocaktan alıyoruz ve sebzelerin üzerinde gezdiriyoruz En son da rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun