iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet patates
İç harcı için;
*Yarım kilo kıyma
*5 adet yeşil biber
*5 adet domates
*3 adet orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı un
*Karabiber
*Tuz
Sosu;
*3 yemek kaşığı salça
*3 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı Patatesleri yuvarlak dilimleyip kızartıyoruz
İç harcı;
Kıymayı yağsız rendi değişene kadar kavuruyoruz Rengi değişen kıymaya soğan ve sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Soğanlarda kavrulduktan sonra biberleri ekleyip onlarıda kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri, tuz, sarımsağı ve salçayıda ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Beşamel sos;
Önce tereyağ eritilir ve üzerine un eklenip hafif kavrulur Sonra süt ve tuzu ilave edilip hızlıca karıştırılır 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınıp sıcak olarak dökülür
Tepsimizi hafif yağlayıp kızarttığımız patatesleri diziyoruz Üzerine hazırladığımız iç harcı döküyoruz Sosu için suyu salçayı yağı karıştırıyoruz ve tepsiye döküyoruz Tepsiyi folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıttığımız fırına atıp 30 dakika pişiriyoruz Tepsimizi fırından çıkartıp folyoyuda çıkartıp üzerine beşamel sos döküp fırına verip 15 dakika sonra çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar döküp üzeri kızarıncaya kadar pişiyoruz
Afiyet olsun
*5 adet patates
İç harcı için;
*Yarım kilo kıyma
*5 adet yeşil biber
*5 adet domates
*3 adet orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı un
*Karabiber
*Tuz
Sosu;
*3 yemek kaşığı salça
*3 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı Patatesleri yuvarlak dilimleyip kızartıyoruz
İç harcı;
Kıymayı yağsız rendi değişene kadar kavuruyoruz Rengi değişen kıymaya soğan ve sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Soğanlarda kavrulduktan sonra biberleri ekleyip onlarıda kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri, tuz, sarımsağı ve salçayıda ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Beşamel sos;
Önce tereyağ eritilir ve üzerine un eklenip hafif kavrulur Sonra süt ve tuzu ilave edilip hızlıca karıştırılır 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınıp sıcak olarak dökülür
Tepsimizi hafif yağlayıp kızarttığımız patatesleri diziyoruz Üzerine hazırladığımız iç harcı döküyoruz Sosu için suyu salçayı yağı karıştırıyoruz ve tepsiye döküyoruz Tepsiyi folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıttığımız fırına atıp 30 dakika pişiriyoruz Tepsimizi fırından çıkartıp folyoyuda çıkartıp üzerine beşamel sos döküp fırına verip 15 dakika sonra çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar döküp üzeri kızarıncaya kadar pişiyoruz
Afiyet olsun