iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet orta boy patates
Beşamel sosu için
*4 yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı un
*3 buçuk su bardağı süt
*Tuz
*Kara biber
Üzerine
*Kaşar peynir
Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı Patatesleri öncelikle soyuyoruz Ardından daire daire ne kalın ne ince olacak şekilde doğrayıp haşlıyoruz Fazla pişmeyecek çünkü fırınlayacağımızda da pişiyor Ardından pişen patatesleri yağladığımız borcama diziyoruzSonra beşamel sosumuzu unu ve tereyağını katılaşana dek kavuruyoruz Ardından sütü ekleyip, tuzu – karabiberi ilave*ediyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar*ocakta pişiriyoruz*Piştikten sonra sıcakken hemen patatesin üzerine döküyoruz
180 derece de önceden ısıttığımız fırına yemeği koyuyoruz 5 dakika yemeği ısıtıp*rendelediğimiz kaşarları ekleyip 10 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*10 adet orta boy patates
Beşamel sosu için
*4 yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı un
*3 buçuk su bardağı süt
*Tuz
*Kara biber
Üzerine
*Kaşar peynir
Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı Patatesleri öncelikle soyuyoruz Ardından daire daire ne kalın ne ince olacak şekilde doğrayıp haşlıyoruz Fazla pişmeyecek çünkü fırınlayacağımızda da pişiyor Ardından pişen patatesleri yağladığımız borcama diziyoruzSonra beşamel sosumuzu unu ve tereyağını katılaşana dek kavuruyoruz Ardından sütü ekleyip, tuzu – karabiberi ilave*ediyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar*ocakta pişiriyoruz*Piştikten sonra sıcakken hemen patatesin üzerine döküyoruz
180 derece de önceden ısıttığımız fırına yemeği koyuyoruz 5 dakika yemeği ısıtıp*rendelediğimiz kaşarları ekleyip 10 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz