iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi İçin Malzemeler Beşamel Soslu Ispanak;
*2 büyük boy patates
*Yarım kg ıspanak
*1 diş sarımsak
*8 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı süt
Üzerine;
*Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi Yapılışı Bu tarifim müthiiş müthiişş) Deneyen, tadına bakan herkes çok çok memnun kaldı denemeyen bin pişman kaldı) Canım takipçim ıspanağı ve patatesi seviyorsan ve artık farklı ıspanaklı bir tarif denemek istiyorsann haydi hemen yap bu tarif
Çevremdeki herkesin yediği an tarifini aldığı bir yemek buyrunuz;
Patatesler soyulur Yıkanır Rendenin iri kısmıyla rendelenir Ispanaklar iyice yıkanır ve orta kalınlıkta doğranır Tavaya sıvı yağ konulur Üzerine ilk önce patatesler konulur ve patatesler pişirilir Pişen patatesin üzerine ıspanaklar eklenir 1 diş sarımsak rendelenir ve ilave edilir Ispanak suyunu çektikten sonra baharatları da eklenip ocaktan alınır Orta boy bir borcama bu karışım yayılır
Beşamel
sos hazırlanışı;
1 yemek kaşığı margarin tavada eritilir Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenir Unun rengi koyulaşınca üzerine yavaş yavaş sütü eklenir İyice çırpılır Koyulaşınca ocaktan alınır ve ıspanağın üzerine yayılır Son olarak rendelenmiş kaşar peynir de üzerine serpiştirip 200 derece fırında pişmeye yollanır Afiyet bal şeker olsun canım takipçim
*2 büyük boy patates
*Yarım kg ıspanak
*1 diş sarımsak
*8 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı süt
Üzerine;
*Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi Yapılışı Bu tarifim müthiiş müthiişş) Deneyen, tadına bakan herkes çok çok memnun kaldı denemeyen bin pişman kaldı) Canım takipçim ıspanağı ve patatesi seviyorsan ve artık farklı ıspanaklı bir tarif denemek istiyorsann haydi hemen yap bu tarif
Çevremdeki herkesin yediği an tarifini aldığı bir yemek buyrunuz;
Patatesler soyulur Yıkanır Rendenin iri kısmıyla rendelenir Ispanaklar iyice yıkanır ve orta kalınlıkta doğranır Tavaya sıvı yağ konulur Üzerine ilk önce patatesler konulur ve patatesler pişirilir Pişen patatesin üzerine ıspanaklar eklenir 1 diş sarımsak rendelenir ve ilave edilir Ispanak suyunu çektikten sonra baharatları da eklenip ocaktan alınır Orta boy bir borcama bu karışım yayılır
Beşamel
sos hazırlanışı;
1 yemek kaşığı margarin tavada eritilir Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenir Unun rengi koyulaşınca üzerine yavaş yavaş sütü eklenir İyice çırpılır Koyulaşınca ocaktan alınır ve ıspanağın üzerine yayılır Son olarak rendelenmiş kaşar peynir de üzerine serpiştirip 200 derece fırında pişmeye yollanır Afiyet bal şeker olsun canım takipçim