iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Patatesli Mantar Tarifi İçin Malzemeler Mantar sote için;
*1 paket mantar
*2 adet soğan
*2 adet kapya biber
*3 adet yeşil biber
*12 adet domates
*1 tatlı kasığı köri
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Tabanı için;
*34 adet patates
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*15 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt
*Tuz
*Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Mantar Tarifi Yapılışı
Öncelikle mantar sote hazırlanır Soğanlar ay şeklinde doğranır Biberler ve mantarlar doğranır Tavaya zeytinyağı konulur Sonra soğanlar ve kırmızı biber konur Daha sonra mantar ve yeşil biber konulur En son domates konur ve baharatlar ilave edilir Diğer yandan da patatesler soyulur ve halka halka doğranıp haşlanır Buyuk kare borcama önce patatesler dizilir Üzerine tuz serpilir Aralara tereyağı güzel oluyor
*1 paket mantar
*2 adet soğan
*2 adet kapya biber
*3 adet yeşil biber
*12 adet domates
*1 tatlı kasığı köri
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Tabanı için;
*34 adet patates
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*15 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt
*Tuz
*Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Mantar Tarifi Yapılışı
Öncelikle mantar sote hazırlanır Soğanlar ay şeklinde doğranır Biberler ve mantarlar doğranır Tavaya zeytinyağı konulur Sonra soğanlar ve kırmızı biber konur Daha sonra mantar ve yeşil biber konulur En son domates konur ve baharatlar ilave edilir Diğer yandan da patatesler soyulur ve halka halka doğranıp haşlanır Buyuk kare borcama önce patatesler dizilir Üzerine tuz serpilir Aralara tereyağı güzel oluyor