iltasyazilim
FD Üye
600gram kuşbaşı
1büyük soğan
1 havuç 1orta boy patates
45 sivri biber
34domates
Beşamel sos için
1, 5 kaşık tereyağ
1, 5kaşık un
1, 5 su bardağı süt
Üzerine
Kaşar peyniri
1 paket krema
Önce soğanları yemeklik doğruyoruz patatesi küçük küp küp doğruyoruz 2 yemek kaşığı sıvıyağda biraz kavuruyoruz daha sonra içine yuvarlak doğradığımız havucu koyup biraz daha kavuruyoruz sonra düdüklüde 1520 dk haşladığımız kuşbaşıları tavadaki malzemenin içine karıştırıyoruz Üzerine 1 çay bardağı et suyundan döküp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra pişirdiğimiz harcı küçük borcama döküp üzerine kremayı döküp hepsini birden harmanlıyoruz Diğer tarafta beşamel sosunu hazırlıyoruz bunun için tereyağında unu rengi hafif donene kadar kavuruyoruz sütünü ,tuzu ,karabiberi ilave edip kıvam alana kadar pişiriyoruz sonra borcama döktüğümüz harcın üzerine yayıyoruz üzerine kaşar peynirini serpip 180200 derecelik fırına veriyoruz kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden afiyet olsun ?
Kaynak : nefisyemektariflerinet
1büyük soğan
1 havuç 1orta boy patates
45 sivri biber
34domates
Beşamel sos için
1, 5 kaşık tereyağ
1, 5kaşık un
1, 5 su bardağı süt
Üzerine
Kaşar peyniri
1 paket krema
Önce soğanları yemeklik doğruyoruz patatesi küçük küp küp doğruyoruz 2 yemek kaşığı sıvıyağda biraz kavuruyoruz daha sonra içine yuvarlak doğradığımız havucu koyup biraz daha kavuruyoruz sonra düdüklüde 1520 dk haşladığımız kuşbaşıları tavadaki malzemenin içine karıştırıyoruz Üzerine 1 çay bardağı et suyundan döküp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra pişirdiğimiz harcı küçük borcama döküp üzerine kremayı döküp hepsini birden harmanlıyoruz Diğer tarafta beşamel sosunu hazırlıyoruz bunun için tereyağında unu rengi hafif donene kadar kavuruyoruz sütünü ,tuzu ,karabiberi ilave edip kıvam alana kadar pişiriyoruz sonra borcama döktüğümüz harcın üzerine yayıyoruz üzerine kaşar peynirini serpip 180200 derecelik fırına veriyoruz kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden afiyet olsun ?
Kaynak : nefisyemektariflerinet