iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep İçin;
*2 su bardağı un
*2, 5 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
*Bir çimdik tuz
*Sıvı yağ (tava için)
İç Harcı İçin;
*1 adet havuç
*1 adet patlıcan
*1 adet patates
*1 adet kabak
*1 adet kırmızı biber
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
*İsteğe bağlı rendelenmiş kaşar (1 su bardağı )
*Karabiber
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Önce sebzelerimizin hepsi kaynar suyun içinde haşlanır (Patatesler daha küçük küp küp suya atılır patlıcanlar ve kabaklar daha büyük şekilde suya atılır)
Sebzeler haşlanırken krep yapılır Tava yağlanarak ateşe konulur Yumurta ve süt bir karıştırma kabında çırpılır Daha sonra un yavaş yavaş eklenerek çırpılır Tuz eklenir Son olarak kabartma tozu konur Kızan tavaya karışım bir kepçe yardımıyla konulur ve ince bir tabaka elde edilir Her yeri sararınca ters çevrilir ve bu işlem karışım bitene kadar uygulanır (Krepler ne kadar ince olursa o kadar iyi olur) Bitince krepler soğumaya bırakılır
Haşlanan sebzeler ocaktan alınır ve büyük olan sebzelerde küçültülerek küp küp doğranıp ayrı bir kapta bekletilir
Şimdi beşamel sosu hazırlayacağız Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ve un kavrulur Süt çok yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenir (Sütü birden koyarsanız pişer ve topak topak olur) Ardından tuzu eklenir ve kaynayıncaya kadar karıştırılır Fokurdamaya başladığında altı kısılır 2 dakika pişirilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
Fırınımız 180 dereceye ayarlanır Yumuşamış olan kreplerin içine sebzeler 1 kaşık yardımıyla konulur hepsine 1 çimdik tuz atılır ve bohça şeklinde sarılıp pişirme kağıdı serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir Hepsi için bu işlem uygulandıktan sonra soğuyan beşamel sos fırçayla üzerlerine sürülür*İsteğe bağlı kaşar rendelenir*Isıtılmış fırında üzerindeki sos kızarıncaya kadar pişirilir Biraz soğuduğunda üzerine karabiber ekilerek servis edilir*Afiyet olsun
*2 su bardağı un
*2, 5 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
*Bir çimdik tuz
*Sıvı yağ (tava için)
İç Harcı İçin;
*1 adet havuç
*1 adet patlıcan
*1 adet patates
*1 adet kabak
*1 adet kırmızı biber
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
*İsteğe bağlı rendelenmiş kaşar (1 su bardağı )
*Karabiber
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Önce sebzelerimizin hepsi kaynar suyun içinde haşlanır (Patatesler daha küçük küp küp suya atılır patlıcanlar ve kabaklar daha büyük şekilde suya atılır)
Sebzeler haşlanırken krep yapılır Tava yağlanarak ateşe konulur Yumurta ve süt bir karıştırma kabında çırpılır Daha sonra un yavaş yavaş eklenerek çırpılır Tuz eklenir Son olarak kabartma tozu konur Kızan tavaya karışım bir kepçe yardımıyla konulur ve ince bir tabaka elde edilir Her yeri sararınca ters çevrilir ve bu işlem karışım bitene kadar uygulanır (Krepler ne kadar ince olursa o kadar iyi olur) Bitince krepler soğumaya bırakılır
Haşlanan sebzeler ocaktan alınır ve büyük olan sebzelerde küçültülerek küp küp doğranıp ayrı bir kapta bekletilir
Şimdi beşamel sosu hazırlayacağız Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ve un kavrulur Süt çok yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenir (Sütü birden koyarsanız pişer ve topak topak olur) Ardından tuzu eklenir ve kaynayıncaya kadar karıştırılır Fokurdamaya başladığında altı kısılır 2 dakika pişirilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
Fırınımız 180 dereceye ayarlanır Yumuşamış olan kreplerin içine sebzeler 1 kaşık yardımıyla konulur hepsine 1 çimdik tuz atılır ve bohça şeklinde sarılıp pişirme kağıdı serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir Hepsi için bu işlem uygulandıktan sonra soğuyan beşamel sos fırçayla üzerlerine sürülür*İsteğe bağlı kaşar rendelenir*Isıtılmış fırında üzerindeki sos kızarıncaya kadar pişirilir Biraz soğuduğunda üzerine karabiber ekilerek servis edilir*Afiyet olsun