iltasyazilim
FD Üye
*
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğüsü
*1 adet kuru soğan
*2 adet patates
*500 gr Mantar
*250 gr ıspanak
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
*1 su bardağı tavuk suyu
BEŞAMEL SOS
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı tavuk suyu
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*Tuz, karabiber
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı Tavuk eti haşlanır Mantar ve ıspanak ayrı ayrı kendi suları ile haşlanır Ufak ufak doğranır tavuklar didiklenir Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulurpatatesler kuşbaşı gibi doğranıp soğana katılıp karıştırılır 1 su bardağı tavuk suyu eklenip patatesler yumuşayıncaya dek pişirilir Mantar ve ıspanak katılıp karıştırılırTuzu karabiberi ilave edip tepsiye dökülür Düzleştirip tavuk etlerini de üzerine eklenir Ayrı bir tencerede 1 kaşık margarin eritilir 2 kaşık un katılıp unun kokusu gelinceye dek kavrulur(beyaz kalacak)1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tavuk suyu katılıp tuz ilave edilip pişirilir Karabiber ilave edilip ocaktan alınır Tepsinin üzerine sosumuzu döküp her tarafına eşit şekilde yayalım ve kaşar peyniri rendesini üzerine ekleyelim Fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim Sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğüsü
*1 adet kuru soğan
*2 adet patates
*500 gr Mantar
*250 gr ıspanak
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
*1 su bardağı tavuk suyu
BEŞAMEL SOS
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı tavuk suyu
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*Tuz, karabiber
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı Tavuk eti haşlanır Mantar ve ıspanak ayrı ayrı kendi suları ile haşlanır Ufak ufak doğranır tavuklar didiklenir Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulurpatatesler kuşbaşı gibi doğranıp soğana katılıp karıştırılır 1 su bardağı tavuk suyu eklenip patatesler yumuşayıncaya dek pişirilir Mantar ve ıspanak katılıp karıştırılırTuzu karabiberi ilave edip tepsiye dökülür Düzleştirip tavuk etlerini de üzerine eklenir Ayrı bir tencerede 1 kaşık margarin eritilir 2 kaşık un katılıp unun kokusu gelinceye dek kavrulur(beyaz kalacak)1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tavuk suyu katılıp tuz ilave edilip pişirilir Karabiber ilave edilip ocaktan alınır Tepsinin üzerine sosumuzu döküp her tarafına eşit şekilde yayalım ve kaşar peyniri rendesini üzerine ekleyelim Fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim Sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun